Ana SayfaEkonomiSuudi Arabistan'da Vergi Dönemi Başlıyor

Suudi Arabistan’da Vergi Dönemi Başlıyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Petrol fiyatlarının giderek düşmesi ile birlikte Suudi Arabistan’da artık bazı ürünler için vergi sisteminin geri getirilmesine karar verildi. 

Suudi Arabistan’da yıllardır vatandaşların herhangi bir şekilde vergi ödemesi yapmadan hayatlarına devam ettikleri biliniyordu. Bunun üzerine dünyanın en büyük petrol dağıtımcısı olan ülkede sonunda bu gidişata bir dur diyebilmek için yeni bir çalışmanın yapıldığı açıklandı. 2014 yılından bu yana yapılan çeşitli değerlendirmeler sonucunda petrol fiyatlarının giderek düştüğü ortaya çıktı. Daha önceki dönemlerde 1 varil ham petrolün fiyatı 114 dolar üzerinden satılırken son yıllarda 1 varil ham petrolün 55 liradan satılıyor olması dikkat çekmeye başladı. 

Petrol fiyatlarının giderek düşmesi ile birlikte ülkenin yöneticileri ekonomide herhangi bir sıkıntı yaşamamak adına çeşitli gelir kapıları elde etmek amacıyla farklı seçenekleri değerlendirmeye başladılar. Geçen yıl ülkenin yapmış olduğu Körfez İşbirliği Konseyi tarafından yapılan çeşitli anlaşmalar sonucunda yeni bir karar alındı ve bazı ürünlere yüzde 5 oranında KDV uygulanmasına karar verildi. 6 üyeli Körfez ülkelerinin bu karara uymasına karar verildi. 

2018 yılında yapılacak olan çeşitli düzenlemeler sonrasında diğer Körfez ülkelerinin de KDV sistemine dahil olmaları bekleniyor. 67 yıldır ülkede herhangi bir üründen vergi alınmadığı bilinirken bu kuralların artık yıkılmaya başladığı ve yıllar sonra vergi sistemine girileceği belirtildi. Yapılan değerlendirmeler sonrasında Suudi Arabistan’da bütçe açığının giderek artmaya başladığı ve sonucunda 97 milyar dolara kadar yükseldiği öğrenildi. KDV uygulanması beklenen ürünlerin gittikçe artması bekleniyor. Sistemin ülkede nasıl uygulanacağı ise merak konusu haline geldi. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.