Ana SayfaEkonomiİş Bankası’nın 2016 Yılı Net Karı Belli oldu

İş Bankası’nın 2016 Yılı Net Karı Belli oldu

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İş Bankası 2016 Yılı Karı

Türkiye’de özel bankacılık hizmeti veren İş Bankası’nın kar rakamları belli oldu. İş Bankası tarafından açıklanan rakamlara göre İş Bankası 2016 yılında da Türkiye’nin en büyük bankası olma özelliğini kimselere kaptırmadı.

İş Bankası A.Ş tarafından yapılan açıklamada bankanın 2016 yılının son çeyreğinde elde ettiği net kar 1,3 Milyar TL olarak açıklanırken bankanın 2016 yılı 12 aylık karı ise 4,7 Milyar TL olarak açıklandı. 2015 yılında İş Bankası’nın net karı 3,08 Milyar TL olarak gerçekleşmişti. Ayrıca İş Bankası’nın 2016 yılında defter değeri 5,16 TL’den 5,71 TL’ye yükselirken bankanın karlılık oranı 0,1307 oldu.

Türkiye İş Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre bankanın 2016 yılı aktif toplamı 2015 yılına göre artış gösterdi. İş Bankası’nın aktif toplamı 2016 yılında 2015 yılına göre yüzde 13 artış gösterdi ve 312 Milyar TL’ye ulaştı. İş Bankası’nın 2016 yılı özkaynak büyüklüğü ise bir önceki yıla göre yüzde 12,3 artışla 36 Milyar TL’ye ulaştı.

Türkiye İş Bankası tarafından açıklanan verilere göre bankanın 2016 yılında nakdi kredi hacminde de artış oldu. İş Bankası tarafından açıklanan verilere göre 2016 yılında bir önceki yıla göre İş Bankası’nın nakdi kredi hacmi yüzde 16,2 artış gösterdi ve 225,3 Milyar TL’ye ulaştı. İş Bankası 2016 yılında nakdi kredi aracılığı ile ekonomiye 291,2 Milyar TL destek sağladı.

İş Bankası tarafından açıklanan verilerde bankanın şube ve bankamatik verileri de yer aldı. Açıklanan verilere göre İş Bankası’nın şube sayısı 1.374’e ulaşırken bankamatik sayısı ise 6.527 olarak belirtildi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.