Ana SayfaEkonomiRusya Macaristan'a Yeşil Işık Yaktı

Rusya Macaristan’a Yeşil Işık Yaktı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin son olarak yapmış olduğu açıklamalarda Türk Akımı üzerinden herhangi bir siyasi amaç gütmeden Macaristan’ın da doğalgaz alabileceği yönünde sinyaller verdi. 

Dün gerçekleştirilen toplantı sonrasında Rusya Devlet Başkanı Putin tarafından yapılan açıklamalarda Macaristan hakkında açıklamalarda bulunuldu. Bu açıklamalar sonrasında doğalgaz projelerinin ve taşındığı boru hatlarının son çalışmaları tekrar değerlendirme altına alınırken Macaristan’a bazı hakların tanındığı ve avantajlı bir konumda bulunduğu özellikle belirtildi. Çeşitli tartışmalara neden olan ancak yinede tamamlanması için gerekli çalışmaların yapıldığı Türk Akımı projesinden Macaristan’ın da sorunsuz bir şekilde faydalanabileceği belirtildi. 

Rusya ile Ukrayna arasında meydana gelen birtakım siyasi anlaşmazlıkların değerlendirme altına alındığı ve bu değerlendirmeler sonrasında doğalgaz projeleri görüşülürken siyasi kaygıların ve uyuşmazlıkların göz önünde bulundurulmayacağı özellikle belirtildi. Türk Akımı projesinin Ukrayna üzerinden de geçirilebileceğini anlatan Başkan Putin bu konuda hangi taraf daha karlı ve daha mantıklıysa o yönden hareket edilmesine karar verildiğini belirtti. Ülke olarak projenin en başarılı sonuçları oluşturması için tüm alternatiflerin değerlendirildiği belirtildi. Macaristan konusunda ise ülkenin oldukça kararlı olduğu ve yüzde 100 ihtimalle gaz dağıtımının gerçekleştirilmesi için gerekli çalışmaların tamamlandığı belirtildi. 

Ukrayna ile yaşanan sorunların son dönemlerde çatışmalarla birlikte kızıştığı ve bu durumun Ukrayna hükümeti tarafından çeşitli şekillerde desteklenmiş olduğu için bu duruma geldiği konusunda bazı açıklamalarda bulundu. Bunun ardından konu hakkında gerekli çalışmaların ve görüşmelerin devam ettiği öğrenilirken yapılan yatırım çalışmaları ile siyasi konudaki anlaşmazlıkların birleştirilmemesi için büyük çaba sarf edildiği özellikle belirtildi. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.