Ana SayfaEkonomiKayak Yerine Termal!

Kayak Yerine Termal!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

15 günlük sömestr tatilini kimi vatandaşlar kayak merkezlerine giderek değerlendirirken kimisi de termal otellere giderek değerlendirmeyi tercih etti. Sömestr tatili ile rahat bir nefes alan turizm sektörü kış turizminin bereketi ile yüzde 100 doluluk yaşıyor.

Oteller Full

2016 yılında kötü bir sezon geçiren turizm sektörü, 2017’de sömestr tatili ile umutlarını tazeledi. Kayak yerine termal otelleri tercih eden Egeli tatilciler turizmcilerin yüzünü güldürdü. 15 günlük tatil boyunca full doluluk yaşayan termal oteller, bu hareketlilikten memnun olduklarını sezonun da böyle geçmesini umut ettiklerini söylediler.

Daha Çok Tanıtım Yapılmalı

Kış aylarında vatandaşların genellikle termal otelleri tercih ettiğini belirten Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, Ege bölgesinde bulunan Afyon, Denizli ve İzmir’deki termal tesislerin 15 günlük yarıyıl tatilinde dolduğunu, otellerin müşterileri memnun etmek için özel programlar düzenlediklerini söyledi. Turizm sektörünün iç pazarın desteği ile krizi aşmaya çalıştığını söyleyen İşler, sektörün hareketlenmesi için yerel yönetimlerin daha fazla tanıtım çalışması yapması gerektiğini, bu konuda bütçe ayrılması gerektiğini söyledi.

2017’den Umut Var

Yarıyıl tatilinden memnuniyeti dile getiren yetkililer, geçmiş yıllara oranla bir değerlendirme yapıldığında çok daha iyi bir noktada olunduğunu otellerin hafta içi yüzde 80 oranlarında hafta sonu ise yüz 100 oranında doluluk gösterdiğini söylediler.

Yeni sezon için umutlu olduklarını söyleyen Yakup Demir, turizmi olumsuz etkileyen faktörler olduğunu ancak, en iyi hizmeti sunarak müşteri kazanmaya çalıştıklarını, erken rezervasyonlar ile müşterileri daha ekonomik şartlarda ağırlamak istediklerini, 2017’den umutlu olduklarını huzur ve güven olursa sektörün daha iyi bir konumda olacağını söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.