Ana SayfaEkonomiTrump’ın Ekonomik Danışma Konseyinden İlk Fire Verildi

Trump’ın Ekonomik Danışma Konseyinden İlk Fire Verildi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Uber’in kurucusu ve yöneticisi olan Travis Kalanick aldığı tepkiler ardından ABD Ekonomi Danışma Konseyinden ayrılacağını açıkladı. Kalanick’in bu kararı almasında Amerika yeni başkanı Trump’ın geçtiğimiz günlerde imzaladığı mültecilerle ilgili yürütme kararı etkili oldu.

ABD Başkanı Trump, mültecilerin ülkeye girişini 90 günlük süreyle girişini yasaklayan karar ardından ülkenin farklı yerlerinde düzenlenen gösterilerle protesto edilmişti. Bu protestolara New York Taksi Çalışanları Birliği de katılmış ve bir saat süreyle hizmet durdurmuşlardı. Trump’ın mültecilerle ilgili kararına tepkiler çığ gibi yükselirken, bu durum karşısında Travis Kalanick Ekonomi Danışma Konseyinden ayrılma kararı verdi.

Uber CEO’su Travis Kalanick personeline gönderdiği mektupla kararını açıkladı. ABD Başkanıyla mülteci politikaları ile ilgili görüşmeyi yaptığını ifade eden Kalanick, “göçmenlere yönelik yaptırımın genişletileceği korkusunu yaşıyorum” dedi.

Travis Kalanick’in ABD Ekonomi Danışma Konseyi bünyesindeki Strateji ve Politika Forumundaki çalışmalarından ayrılma kararında protestolarda Uber’e yönelik yapılan eleştiriler büyük rol oynadı.

MİLYONLARCA KULLANICI UBER PROGRAMINI SİLDİ

Uber ABD’de özel otomobillerin mobil uygulamayla taksi hizmeti vermesinin önünü açan şirket olarak biliniyor.

New York’taki John F. Kennedy Havalimanı’ndaki taksiciler Trump’ın kararına bir saat kontak kapatarak tepki vermişti. Bu sırada Uber sosyal medya üzerinden havalimanındaki hizmetin aynı fiyatlar üzerinden süreceğini açıklamıştı. İşte bu açıklama ardından ise özel araç sahipleri Ubar’in geliştirdiği programı mobil cihazlarından silmeyi tercih etti. Uygulamayı silen kullanıcılar Uber’e tepkilerini yine sosyal medya üzerinden vererek, programı sildilerini paylaşmışlardı. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.