Ana SayfaEkonomiTurizmde Komşunu da Al Gel Kampanyası Başladı

Turizmde Komşunu da Al Gel Kampanyası Başladı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalar sonrasında yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarına seslenilerek komşularını da alıp Türkiye tatiline gelmeleri yönünde çağrı yapıldı. 

Son yıllarda yaşanan çeşitli olumsuz gelişmelerden kaynaklı olarak turizm sektörünün önemli kayıplar verdiği ve zor anlar yaşadıkları belirlenmişti. Konu hakkında turizmcilerin çağrıları, çeşitli kampanyalar ve hükümet tarafından verilen destekler sonucunda durum biraz daha normalleştirilmeye çalışılsa da eski hareketli zamanların tekrar ortaya çıkması için umutların sürdüğü belirlenmişti. Tüm bunların üzerine geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından konu hakkında bir açıklama ve çağrı yapıldı. Yurt dışında yaşayan milyonlarca Türk vatandaşının bulunduğu düşünüldüğü zaman çağrı ile sektörün hareketlenmesi bekleniyor. 

İstatistik verilere bakıldığı zaman son 14 yıl içerisinde daha önce 12 13 milyon seviyelerinde olan turist sayısının yapılan çalışmalar ve verilen destekler sonucunda artırıldığı ve 40 milyona kadar çıkarıldığı belirlendi. Ancak son iki yıldır yaşanan çeşitli sıkıntılar ile bu rakamın düştüğü de belirlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamalar sonrasında turizm sektöründe meydana gelen düşüşün ve sıkıntıların sadece Türkiye için geçerli olmadığını, küresel boyutta yaşanan ekonomik sıkıntılar, siyasi ve politik krizlerin tüm dünya genelinde turizm sektörünü olumsuz olarak etkilediğini dile getirdi. 

Yapılacak yeni düzenlemeler ile birlikte gelecek turist sayısının kısa bir süre içerisinde 50 milyona kadar çıkarılması için çalışmaların devam edeceği belirtildi. Yurtdışında 5 milyondan fazla Türk vatandaşının bulunduğu düşünüldüğü zaman çağrı gerçekleştirildi. Komşunu da al gel kampanyası olarak isimlendirilen bu çağrı sonrasında vatandaşların tatillerinin bir haftasını turizme ayırmaları için bazı önerilerde bulunan Cumhurbaşkanı sadece kendileri için değil komşuları için de fırsat yaratmalarını istedi. Bu durumda bu yaz 8 milyon turistin ağırlanması planlanıyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.