Ana SayfaGündemSerbest Elektrik Tüketicisine Promosyon Desteği!

Serbest Elektrik Tüketicisine Promosyon Desteği!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

82 lira fatura ve üzerinde ödeme yapan müşterilere serbest tüketici hakkının tanınmasından sonra elektrik dağıtım şirketleri tarafından tüketicileri etkilemek için adeta promosyon yarışına girildiği öğrenildi. 

Enerji Piyasası Denetleme Kurulu tarafından yapılan son açıklamalara göre yeni bir düzenlemeye gidildiği açıklanmıştı. Bu düzenleme sonrasında vatandaşların durumdan yararlanmaları için 120 lira ve üzerindeki fatura sahipleri için geçerli olan serbest tüketici olma hakkının yeni yılla birlikte 82 lira ve üzerinde fatura ödeyen vatandaşlar içinde geçerli olması kararlaştırılmıştı. Bunun ardından konu hakkında çalışmalar devam ederken elektrik dağıtım şirketlerinin bu konuda harcamış oldukları çabanın da arttığı belirlendi. Mevcut müşteri portföylerini kaybetmemek ve bünyelerine yeni müşterileri de kazandırmak amacıyla bazı promosyon çalışmalarını başlattıkları belirlendi. 

Yeni sistemle birlikte serbest tüketici hakkı kazanan elektrik kullanıcıları kendi elektrik dağıtım şirketlerini seçebilecekler. Bu durumda en uygun fiyatlı elektrik için kendilerine fırsat yaratabilecekler. Bu durumda 200’den fazla bulunan elektrik dağıtım şirketleri arasında oluşacak olan rekabetten dolayı fiyatların düşebileceği ve olması gerekenden daha uygun fiyatlara hizmet verilebileceği belirtildi. İndirimlerin yüzde 5 ile yüzde 15 oranları arasında değişmesi bekleniyor. 

Elektrik dağıtım şirketleri daha fazla aboneye hizmet vermek ve kar elde etmek amacıyla çeşitli promosyon çalışmaları başlattılar. Bu promosyon çalışmaları ile birlikte akaryakıt sözü veren firmalar olduğu kadar cep telefonu ya da klima hediyesi bulunan şirketlerinde olduğu belirlendi. Bazı şirketler müşterilere sağlık sigortası hizmeti vermeyi amaçlarken bazı şirketler ise uçak bileti promosyonları ile dikkat çekiyor. Vatandaşların en uygun hizmet ve promosyon seçeneklerini tercih ederek kar sağlamaları bekleniyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.