Ana SayfaEkonomiYapı Kredi'nin Kredi Hacmi 245 Milyar TL

Yapı Kredi’nin Kredi Hacmi 245 Milyar TL

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye’de faaliyet gösteren bankalar arasında bulunan Yapı Kredi geçtiğimiz yıl ile ilgili verileri paylaştı. Verilere göre kredi hacmi % 17’lik oranda yükselen banka bu kapsamda ülkenin en büyük 3. Bankası oldu.

Yapı Kredi sadece kredi hacmini büyütmedi. Bunun yanından mevduat hesapları % 21’lik artış gösteren Yapı Kredi Bankası mevduat hesaplarında 157 milyardan fazla bir miktara ulaştı. Banka yetkililerinden yapılan açıklamaya göre 2016’da kredi hacmi 245 milyar lirayı buldu.

Yapı Kredi 2016 yılında 3 milyara yakın net kar elde etti.

Açıklamalar ardından konuşan Yapı Kredi CEO’su geçtiğimiz yıl ülke ekonomisine büyük katkılar sağladıklarının altını çizdi. Yapı Kredi Bankası müşterilerine verdikleri desteğin geçen yıl olduğu gibi bu yılda devam edeceğini ifade eden Yapı Kredi CEO’su Açıkalın, “Geçen yıl ülkemize yatırım yapmayı sürdürdük. 2017’nin ilk ayında da bu yatırımların meyvesini toplamaya başladık” dedi.

Yapı Kredi CEO’su Faik Açıkalın açıklamasına şunları ekledi. “Yapı Kredi Bankası olarak ülkemizin gelişmesi için hazırlanan büyük projelere destek olmaya devam edeceğiz. 2016’da üretilmeye başlanan büyük ulaşım projelerine finans desteği verdik. Bu kapsamda 2016 yılında 11,7 milyar dolar civarında kredi aktarımı yaptık. Bu miktarda bankamızın kredi oranlarını % 13 seviyelerine yükseltti. Finans kredileri yanı sıra fonlama kaynaklarında çeşitlendirmeye gittik. Bu kapsamda geçen yıl toplam 5,6 milyar dolar kaynağın Türkiye ekonomisine geçmesini sağladık.” 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.