Ana SayfaEkonomiSoğan Üreticileri Tarım Bakanlığından Destek İstedi

Soğan Üreticileri Tarım Bakanlığından Destek İstedi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Tarım sektörü son yılların en kötü yıllarından birini yaşıyor. Olumsuz hava koşulları, fiyatların düşmesi ve hasadın satılamadan depolarda beklemesi zaten zor durumda olan çiftçinin çıkmaza girmesine neden oldu.

İşte bu üreticiler arasında bulunan Ankara’nın Polatlı ilçesindeki çiftçilerde bu yılki zorluklardan nasibini aldı. Özellikle soğan üreticilerini vuran 2016 yılı, tonlarca soğanın depolarda çürümesine neden oldu. Durum karşısında Ankaralı soğan üreticileri devletten yardım istedi.

Ekilen soğanı satacak toptancı bulamamaktan şikayet eden soğan üreticisi çiftçiler, Tarım Bakanlığının kendilerine destek olmadığından dert yandı. Satılamayan soğanların artık hayvanlara yem olarak verildiğini söyleyen Polatlılı üretici, “tonlarca zararla karşı karşıyayız” dedi. Tohuma ve mazota gelen zamlar sonrasında sırtındaki yük iyice artan soğan üreticileri kendilerine satış için pazar yeri tahsis edilmediğini de ifade etti.

Bu yılki ekimde soğanın kilo maliyeti 30 ile 40 kuruş arasında değişirken, toptan satış fiyatları 25 kuruşa kadar iniyor. İşte bu rakamlarda üreticinin ne kadar büyük zarar içerisinde olduğunu gözler önüne seriyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileri soğan üreticilerine destek olun” diyerek yaşanan durumun ciddiyetini anlatmaya çalışan çiftçiler, zararla karşı karşıya kaldıklarını tekrarladı.

Tüm bunların yanında toptan satışların 25 kuruş üzerinden gerçekleşirken, market reyonlarında ve pazar tezgahlarında bir ile bir 25 lira arasında satıldığına da dikkat çeken soğan üreticileri, aradaki fiyat uçurumuna da tepki verdi.

Bu yılki hasatta toplanan ürünlerin depolarda çürümesini beklediklerini kaydeden bir çiftçi, “depodan ürünleri çöpe attırmak için hamala verecek para cebimde yok” dedi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.