Ana SayfaEkonomiIMF Gelecek Hedefleri Belirledi

IMF Gelecek Hedefleri Belirledi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

IMF (Uluslararası Para Fonu) Türkiye hakkında yayımladığı olağan raporunda, 2015 yılında güçlü bir performans gösteren ve büyüme hedeflerine doğru ilerleyen Türkiye’nin sonraki yıllarda yavaşlamaya geçtiğinin altını çizerken önümüzdeki yıllar için de büyüme hedefi beklentisini açıkladı.

2017 ve 2018 Hedefleri

2015’ten sonra yaşanan düşüşün bir an önce bitmesi izlenimi oluşturan IMF Türkiye’ye ilişkin yayımladığı raporda 2016 yılında ekonominin yüzde 2,7 büyümesini beklerken, bu rakamın 2017 yılında yüzde 2,9, 2018 yılında ise yüzde 3,3 olması beklendiğini belirtti. Raporda IMF’nin Türkiye’ye ilişkin 4. Madde konsültasyonunun sonuçlandığı ve 2015 yılından sonraki düşüşün bu şekilde kapatılabileceği belirtildi.

Ekonomi Çok Sarsıldı

Raporda dikkat çeken konulardan biri de 2016 yılında yaşanan darbe girişiminin siyasi belirsizliği arttırdığı ve Rusya ile yaşanan gerilimli havanın sonucunda Rusya’nın yaptırımlarının ülkeye olan güveni olumsuz etkilediği oldu. Yatırımların her geçen gün artan belirsizlik ve kredi büyümesindeki yavaşlama ile çok fazla zayıf olduğu ve bu yüzden enflasyon ılımlı dahi olsa hedefin çok üzerinde olduğu, ayrıca yapısal reformların da çok yavaş ilerlediği dikkat çeken konular arasında bulunuyor.

Takipteki Krediler Artış Gösterdi

Orta vadede ekonomide büyümenin hızlanması gerektiğinin belirtildiği raporda, bankaların sermaye seviyelerinin halen çok büyük olduğu ve takipteki kredilerde artış yaşandığı belirtildi.

IMF tarafından her üyenin yılda bir kez ekonomisinin gözden geçirilmesi ile ortaya çıkan madde 4 konsültasyonunda öne çıkan diğer başlıklardan biri ise direktörlerin, güvenlik zorlukları ve karmaşık jeopolitik zorluklarla uğraşırken yüksek enflasyon, dış finansmana çok fazla bağlılık, dış dengesizlikler gibi konuların zayıflık yaratmaya devam ettiği bu yüzden ekonominin aşağı yönlü risklerle çok fazla karşı karşıya kaldığı oldu. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.