Ana SayfaGündemKonut Kampanyası Satışları Artırdı!

Konut Kampanyası Satışları Artırdı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Yeni başlatılan 240 ay vadeli ve düşük faizli konut kampanyası ile birlikte ev satışlarının beklenenin de üzerine çıktığı ve sadece 5 günde 750 konutun satıldığı açıklandı. 

Durgun olan ekonomiye hayat vermek, konut satışlarını artırmak için gerçekleştirilen çeşitli çalışmaların ardından Emlak Konut şirketi tarafından 2016 yılında düşük faizli ve kolay ödeme imkanlarının olduğu yeni bir kampanya başlatmıştı. Bu kampanya ile binlerce kişi ev sahibi olmuş ve ilgi görmesi sebebiyle birkaç ay daha uzatılmasına karar verilmişti. O dönem kampanya dahilinde gerçekleşen satışlar sayesinde durgun olan emlak piyasasının büyük oranda canlandığı belirlenmişti. 

Yeni yılın girmesi ile birlikte emlak piyasasına yeni bir soluk daha getirebilmek için şirket tarafından bazı görüşmeler yapıldı. Çeşitli konut şirketleri ve hükümet ile yapılan görüşmeler sonrasında başlatılacak olan kampanya için büyük bankalarında destek vermesi sağlandı. Şubat başında başlayan kampanya ile birlikte orta ve dar gelirli ailelerinde kolaylıkla ev sahibi olmaları için çalışma başlatıldı. Ödeme kolaylığı sağlamak için vadenin 240 aya yani 20 yıla kadar çıkarılması sağlandı. Çıkarıla vadeye rağmen konut faizinin yine düşük tutulmasına özen gösterildi. Bunun ardından herkesin ev sahibi olabilmeleri için imkan tanındı. 

Başlatılan kampanyanın büyük bir ilgi ile karşılanması bekleniyordu. Ancak sadece 5 gün içerisinde 750 adet konutun satılması emlak şirketlerini de şaşırttı. Gerçekleştirilen satışların özellikle konut piyasası için adeta bir doping etkisi sağlaması bekleniyor. Yapılan incelemeler sonrasında satış kotasının yaklaşık yüzde 20 oranındaki kısmının şimdiden doldurulduğu belirlendi. Kampanyanın 31 Mart tarihinde son bulması bekleniyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.