Ana SayfaEkonomiHam Çelik Üretimini En Çok Arttıran 3. Ülke Oldu

Ham Çelik Üretimini En Çok Arttıran 3. Ülke Oldu

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye Çelik Üretimi Derneği sektörde geçen yıl yaşanan gelişmeleri açıkladı. Dünya üzerinde en çok ham çelik üretimini arttıran ilk 10 ülke arasına giren Türkiye, sıralamada 3. ülke olarak yer aldı. Birinci ülke Hindistan olurken ikinci sıradaki ülke ise Ukrayna olarak kayda geçti.

Ham çelik üretimine hız veren Türkiye, 2016 ile 2015 yılları karşılaştırıldığında, üretimi yüzde 5,2 seviyelerinde bir artış kaydetti. Geçtiğimiz yıl 33,2 milyon tonluk ham çelik üretimi yapan Türkiye 2012 yılındaki üretim miktarını ise geçemedi. Söz konusu yılda 35,9 milyon ton ham çelik üretimi yapılmıştı.

Nihai çelik üretiminde küçük bir farkla 2015 yılının gerisinde kalan 2016 üretim miktarı 36,88 milyon ton olarak hayata geçti. Türkiye Çelik Üretimi Derneği tarafından yapılan açıklamaya göre bu gerileme, yarı işlenmiş ürünlerin ithalindeki düşüş nedeniyle oldu. Üretimin gerilemesi yanında nihai çeliğin tüketimi de düşüş kaydetti. Yüzde 0,88’lik düşüş ardından tüketim 34,07 milyon ton olarak gerçekleşti.

Çelik ve çelik ürünlerinin ihracatı 2016 yılında beklentilerin üzerine çıkarak yaklaşık 17 milyon ton civarında yapıldı. İhracatta oranlar yükselse de, ihracattan elde edilen gelir fiyatların düşmesi nedeniyle geriledi. 2016 yılında yapılan toplam çelik ve çelik ürünlerinde Türkiye ekonomisi 10 milyar 8 milyonluk kazanç elde etti.

İTHAL ÇELİK DÜŞÜŞTE!

2016 ile bir önceki yılda ithal edilen çelik oranı % 8’lik bir düşüş yaşadı. Geçen yıl Türkiye toplam 17,5 milyon tonluk çelik ve çelik ürünü ithal etti. Bu kapsamda harcanan para ise yaklaşık 11 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.