Ana SayfaSigortaİşverenler Sigorta Primi ve Gelir Vergisi Ödemeyecekler

İşverenler Sigorta Primi ve Gelir Vergisi Ödemeyecekler

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İstihdam seferberliği karşısında işe alımları gerçekleştiren işverenlere bazı teşviklerin uygulanmasına karar verildi. 

İşsizlik sorununun çözülmesi, ekonominin tekrar ayağa kaldırılması için çeşitli düzenlemeler yapılırken geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmış olduğu açıklamalarda işverenlere seslenmeyi tercih etmişlerdi. İşverenlerin işsizliğin çözümünde kilit nokta olduklarını vurgulamış ve istihdam seferberliğine davet etmişti. İşverenler tarafından gelen olumlu yanıtlar sonrasında konu hakkında hükümet bazı teşvik çalışmalarının başlatılmasını sağlamıştı. İstihdam sağlayan işverene bazı kolaylıkların sağlanması uygun görüldü. 

İstihdam seferberliğine katılan işverenlere verilecek prim teşviklerinden şimdiden kimlerin yararlanacağı merak konusu haline geldi. Sadece istihdama destek vermiş olan özel sektör işverenlerinin yararlanmasına karar verildi. Ancak bazı şartları eksiksiz bir şekilde yerine getirmeleri gerekiyor. Yapılan denetimler sonrasında sigortasız işçi çalıştırmayan, sigorta işlemleri sırasında sahteciliğe başvurmayan, SGK kurumuna ait ödenmemiş borcu ya da para cezası bulunmayan kişiler prim teşvikinden yararlanabilecekleri gibi bu konuda gelir vergisi ödemekten de kurtulabilecekler. Çeşitli sebeplerle idari para cezası bulunan işverenlerin yapılandırmaya kayıt olmaları ve ödemelerini sorunsuz gerçekleştirdiklerinin tespit edilmesi üzerine teşvik çalışmalarından yararlanmaları mümkün gibi görünüyor. 

Özel sektör işverenleri tarafından işe alınan kişileri İŞKUR kaydının bulunması ve son üç aydır işsiz olması gerekli şartların başında geliyor. Tüm bu şartları sağlayan işverenler devlet tarafından ekonomik katkı sağlayacak teşvik çalışmalarından yararlanmaları bekleniyor. Ancak önemli bir detay ise işe yeni alınan kişinin işveren ve sektör için yeni bir istihdam olarak değerlendirilmesi gerekiyor. Bir kişiyi işten çıkarıp yerine yeni bir kişiyi almanın teşvik konusunda şart taşımadığı öğrenildi. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.