Ana SayfaEkonomiKipa Hisseleri Migros’a Geçiyor

Kipa Hisseleri Migros’a Geçiyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Migros tarafından Tesco Kipa’nın hisselerinin yüzde 95,5’lik kısmını satın alma talebi Rekabet Kurulu tarafından değerlendirildi. Rekabet Kurumu söz konusu hisselerin devrine izin verdiğini açıkladı.

Rekabet Kurumu izniyle Tesco Kipa hisselerinin yüzde 95,5’lik kısmını almaya hazırlanan Migros 2017 yılına büyümeyle girmiş olacak. Tesco Kipa’ya ait hisselerin Migros bünyesine geçmesiyle beraber Migros’un satış alanı ortalama 320 binlik metrekare alana ulaşacak.

72 EXPRESS MAĞAZA, 48 HİPER VE SÜPERMARKET MİGROSA GEÇECEK

Tesco Kipa’ya ait hissenin Migros’a geçmesiyle Kipa’ya ait toplam 48 hiparmarket devredilecek. Bunun yanı sıra söz konusu yüzde 95,5’lik hisse içerisinde 48 adet süpermarketin ayrıca 72 adet express mağazanın olduğu da öğrenildi.

MİGROS 2017 YATIRIMLARINA HIZLI BAŞLADI

2017 yılı yatırımlarına büyük bir çıkışla başlayan Migros yurdun faklı kentlerindeki KİPA alış veriş merkezlerine de sahip olacak. Kipa’nın şu anda yirmi kentte toplam 26 alış veriş merkezinin olduğu ifade edilirken, Migros bu noktaları da kendi bünyesine eklemiş olacak.

“SEKTÖRE GÜVENİMİZ TAM”

Migros Genel Müdürü Özgür Tort Rekabet Kurumu tarafından verilen hisse devri izninden sonra açıklama yaptı. Açıklamasında yeni yılda Migros A.Ş. olarak yatırımların devam edeceği sinyalini verdi. Bu kapsamda Kipa hisselerinin satın alınmasının Migros için önemine değinen Tort, “Perakendecilik sektöründeki gücümüzü arttırarak ülke ekonomisine katkı sağlamayı sürdüreceğiz” dedi. Sektörün geleceğinden şüphelerinin olmadığını da belirten Migros Genel Müdürü, “Migros yönetimi olarak Kipa’nın pazar payını arttırmayı hedefliyoruz” ifadelerini de sözlerine ekledi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.