Ana SayfaEkonomiBankacılıkta Yüzyılın Güvenlik Uygulaması "Gözünüzü Açın"

Bankacılıkta Yüzyılın Güvenlik Uygulaması “Gözünüzü Açın”

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Finans teknolojileri zirvesinde bankacılık ve finans sektörü devleri Finovate 2017 kapsamında Londra şehrinde bir araya geldi. Sektör bazında farklı uygulamaların sergilendiği güvenlik uygulamaları içinde “Gözle Güvenlik Uygulaması” dikkatleri çekti. Yapı Kredi Bankası tarafından geliştirilen uygulama örnek proje olarak adlandırıldı.

Bankacılık ve finans sektörü Finovate 2017 zirvesi dünyanın lider kurumlarının yönetici ve girişimcilerini ağırladı. Güvenlik konusundan teknik çözümlerin masaya yatırıldığı zirvede 71 girişimci sunumlarını dünya liderlerine sundu. Alanında 1.500 profesyonele sunum yapanlar arasında Yapı Kredi Bankası’nın Genel Müdür Yardımcısı da yer aldı. ABD’li şirket ile birlikte Gözle Güvenlik Uygulaması projesini tanıtan Yakup Doğan, zirvenin birinci gününde sunumu yaptı.

Zirveye, Yapı Kredi Bankası CEO’su Faik Açıkalın’da katılım gösterdi. Açıkalın açıklamasında bu proje üzerinde uzun zamandır çalışmakta olduklarını ifade etti. Yapı Kredi Bankası CEO’su açıklamasına şöyle devam etti. “Bankacılık ve diğer sektörlere güvenlik uygulamalarını arttırdığınızda, kolay kullanım avantajı sona eriyor. Bu da müşteriler için dezavantaj oluyor. İşte bu noktada müşterilerimize kullanım kolaylığı sağlamak adına bu örnek proje üzerinde çalışmaya başladık. “Gözle Güvenlik Uygulaması”  bu anlamda Avrupa’da bir ilk olarak hayata geçecek. Gerek yurt içinde gerek yurt dışında dijital bankacılığın projeye ilgisinin yüksek olmasını bekliyoruz. Proje hayata geçtiğinde müşterilerimize hem büyük kolaylık hem de maksimum güvenlik sunmuş olacağız.”

Gözle Güvenlik Uygulaması Nasıl Çalışıyor?

Gözle Güvenlik Uygulaması projesi kapsamında geliştirilen uygulama kullanıcı göz yapısını incelenerek, kendine göre bir harita oluşturuyor. Kişisel olarak oluşturulan bu harita tarama tekniği kullanılarak internet şubelerine hızlı ve kolay şekilde girişe imkan tanıyor. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.