Ana SayfaEkonomiGıda Bankasından Her Ay Bin Aileye Yardım!

Gıda Bankasından Her Ay Bin Aileye Yardım!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Beylikdüzü’nde El Ele Yaşam Derneği işbirliği ile kurulan gıda bankasında her ay bin aileye maddi yardım yapılıyor. 

Beylikdüzü Belediyesi ve El Ele Yaşam Derneği İşbirliği ile birlikte yeni bir yardım kampanyası başlatıldı. Bölgede banka kuruldu. Ancak kurulan banka bilinen bankalara benzemiyor. Bu banka gıda bankası olarak geçiyor. Bölgede yardıma muhtaç olan insanların belirlenmesinin ardından her ay bin aileye yardım yapılıyor. Özellikle işsiz olan ailelerin belirlenip gıda ve kıyafet gibi temel ihtiyaçlarının sorunsuz olarak karşılanması sağlanıyor. İşsiz kalmış ailelerin yanı sıra engelli ve iş göremez raporu olan kişilere ve ailelere de aylık olarak yardım yapılıyor. 

Yapılan yardımlarda din, dil ve ırk ayrımı yapmadan, herhangi bir siyasi amaç güdülmeden yardıma muhtaç olan ailelerin belirlenmesinin ardından eşit bir şekilde yardımların gerçekleştirildiği açıklandı. Gıda Bankası Birim Sorumlusu Necat Aykanat yapmış olduğu açıklamalarda sistemin nasıl işlediği konusunda bazı açıklamalarda bulundu. Bir aile tarafından yardım talep edildiği zaman evde yaşayan kişilerin gelir durumu, 18 yaşından büyük kişilerin kimlik bilgileri, kira kontrat gibi bazı evrakların istendiği ve inceleme altına alındığı açıklandı. 

Yapılan inceleme ve değerlendirmelerin ardından yardım yapılması uygun görülen ailelerin gıda bankasına davet edildiği açıklandı. Ailelerin değerlendirmeleri puanlamalar ile yapılıyor. 100 puana ulaşan ailelere yardımlar yapılıyor. Gıda bankası maddi durumu iyi olan ailelerin ve kişilerin yardımları ile ayakta durduğu için süpermarketlerde ve alışveriş merkezlerinde bulunan gıda bağış kutularından yardımda bulunabildiği açıklandı. Puanlara göre gıda bankasından belirlenen oranlar karşısında yardıma muhtaç olan vatandaşlar alışveriş yapabiliyorlar. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.