Ana SayfaEkonomiAB Komisyonu: “Türkiye'nin Büyüme Hızı 2,8’e Düşecek”

AB Komisyonu: “Türkiye’nin Büyüme Hızı 2,8’e Düşecek”

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

AB Komisyonu Kış 2017 Ekonomik Tahminler Raporunun Türkiye Tahminleri

Kış 2017 Ekonomik Tahminler” raporu Avrupa Komisyonu tarafından bu gün yayımlandı. Avrupa Komisyonu, Türkiye’den 2017 yılında büyüme beklentisini yüzde üç seviyesinden, yüzde 2,8’e çekti. 2018 yılını kapsayan büyüme beklentisi ise yüzde 3,3’lük orandan, 3,2’lik orana düşürüldü.

Kış 2017 Ekonomik Tahminler Raporu Türkiye için büyük bir ekonomi derken, kırılgan yapının altını çizdi. Özellikle 2017 yılının son çeyreğinde ülke ekonomisinde büyük kayıplar olacağını da ön gören rapor, söz konusu dönemde gayri sayfi yurt içi harcama kalemlerinde kamunun tüketimin katkı sağlayacağını ifade etti.

SİYASİ BELİRSİZLİK BASKI YARATACAK

Türkiye’deki yatırımlarda güvenliğin, siyasi gelişmelerin ve siyasi belirsizliğin baskıya neden olacağını bildiren Avrupa Komisyonu raporunda, tasarrufların az olduğuna gönderme yapıldı. Tüm bunların etkisiyle sabit sermayenin içinde bulunduğumuz yılda, GSYH rakamlarına olumsuz etki edeceği ve büyüme hızını düşüreceği kaydedildi.

2017 YILININ İKİNCİ YARISINDAN SONRA ARTIŞ

Önümüzdeki süreçte Türkiye’de yapılacak referandum süreci sonrasında siyasi netliğin oluşacağına işaret eden komisyon raporu, 2017 yılının 2. yarısı itibari ile Türkiye’de iç talep yönünde artış olacağını da tahminlerine ekledi.  

İŞSİZLİK TAHMİNİ YÜZDE 11,2 OLDU

Kış 2017 Ekonomik Tahminler raporu Türkiye’deki 2017 enflasyon beklentisini yüzde sekiz olarak açıkladı. 2018 yılı enflasyon tahminiyse 7,6’lık oranda sabitlendi. Tüm bunların yanında işsizlik oranlarıyla ilgili tahminlerinde yer aldığı rapor 2017 işsizliğini yüzde 11,2 oranında beklediğini ifade etti. Raporda Türkiye’de 2018 işsizlik oranı yüzde 11,5’lik oranda bırakıldı.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.