Ana SayfaEkonomiYurt Dışına Çıkış Oranları Azaldı

Yurt Dışına Çıkış Oranları Azaldı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

2016 yılında yaşanan turizm sıkıntısı içerisinde ülkeye gelen turist sayısı kadar dışarı çakan kişi sayısında da azalma yaşandı. 

Son iki yıldır turizm alanında yaşanan sıkıntılar büyük sorunları beraberinde getirdi. Bir turizm ülkesi olduğumuz düşünüldüğü zaman yaşanan kayıpların ülke ekonomisini de olumsuz bir şekilde etkilediği ortaya çıktı. Turizm pazarında yaşanan bazı sıkıntıların dış ülkelerle olan sorunların yanı sıra ülkede meydana gelen terör saldırıları ve darbe girişimi ile hız kazandı. Bu konuda yapılan teşvik çalışmalar sonrasında ülkenin ekonomik anlamda toparlanma sürecine girdiği belirlendi. 

Turizm sektörünün de yavaş yavaş toparlanmaya başladığı açıklandı. Rusya ile yaşanan sorunlardan dolayı Rusya ve Avrupa pazarında geçtiğimiz yıllarda 10 milyonun üzerinde turist kaybı meydana gelmişti. Bunun ardından yapılan teşvik çalışmaları turistlerin tekrar ülkeye gelmesini sağladı. Özellikle bu yaz şimdiden yapılan erken rezervasyonlar sonrasında ilginin beklenenden daha fazla olduğu ve turist sayısında bir artışın yaşanmasına kesin gözüyle bakıldığı açıklandı. 

Turizm pazarında yaşanan kayıpların ardından sadece dışarıdan ülkemize gelen yabancı turist sayısında meydana gelen azalmanın yanı sıra ülkemizden dış ülkelere çıkan vatandaşların sayısında da azalma meydana geldi. 2016 yılı istatistikleri düşünüldüğü zaman ekonomik krizin vatandaşların bütçelerini sarstığı tahmin ediliyor. Yurt dışı tatil ve seyahat planı yapan kişilerin ülkede yaşanan üzücü olaylar sonrasında planlarını ertelemeyi tercih ettikleri ya da planlarını yurt içi bölgelerde kullanmayı tercih ettikleri belirlendi. Yurt dışına çıkan vatandaş sayısının yüzde 11 civarında düştüğü öğrenildi. Bu yıl sayıların tekrar yükselmesi bekleniyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.