Ana SayfaEkonomiTürkiye Rüzgar Enerjisinde Dünya 7.'si Oldu

Türkiye Rüzgar Enerjisinde Dünya 7.’si Oldu

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye Son 10 Yılda Yatırımlarını 37 Kat Arttırdı

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği rüzgar enerjisi ile ilgili raporunu açıkladı. 2016 yılında Türkiye’de 1387 megavat üretim yapan rüzgar enerjisi santrali devreye sokuldu. Bu santrallerinde devreye girmesiyle ülkemiz Avrupa ülkeleri içerisinde 3. konuma, dünyadaysa 7. konuma yükseldi.

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği raporunda en fazla rüzgar enerjisi üreten ülke Almanya olarak açıklandı. Almanya geçen sene toplamda 5 bin 443 megavat üretim yaptı. Almanya’yı ise Fransa takip etti. Ve üçüncü ülke olarak Türkiye sıralamada yerini aldı. Avrupa devletleri sırlamasında üçüncü ülke ola Türkiye bir yıl içinde 1387 megavatlık üretim yaptı.

Avrupalı devletler 2016 yılında yenilenen ve doğa dostu enerji üretim yatırımlarına hız verdi.  Alınan bilgilere göre geçen yıl toplam enerji üretiminin yüzde 86’lık oranını bu santrallerden karşılandı.

Türkiye on yıl öncesinde 146 megavatlık rüzgar enerjisi elde ederken, bu rakam sektöre yapılan yatırımlarla önemli ilerlemeler kaydetti. Geçen on sene içerisinde rüzgar enerjisi üretim santrallerine on milyar dolardan fazla yatırım Türkiye, yatırımlarını 37 kat arttırdı.

Rüzgar enerjisi üretiminin beşte birlik kısmını üreten İzmir kenti ise lider kent konumuna yükseldi.

Alınan bilgilere gör Türkiye’de üretilen rüzgar enerjisinin on bin megavatlık bölümüz denizlerde, 38 bin megavatlık bölümü ise karada üretiliyor. Toplam üretim kapasitesi ize 48 bin megavatlık üretime kadar yükseliyor.

Türkiye rüzgar enerjisi alanında yeni yatırımlara devam ederken hem ülke ekonomisine katkı sağlıyor hem de doğa dostu enerji üretim santralleriyle daha yaşanabilir bir ülke olmayı vaat ediyor.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.