Ana SayfaEkonomiDoğrudan Yatırımda İngiltere İlk Sırada!

Doğrudan Yatırımda İngiltere İlk Sırada!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Merkez Bankasından alınan bilgilere göre 2016 yılının Aralık ayında Türkiye’ye doğrudan sermaye yatırımında yaklaşık olarak 2 milyar dolar artış yaşandı ve son 17 ayın zirvesine çıkıldı. Veriler incelendiğinde yurt dışındaki yerleşiklerin Türkiye’ye 2016 yılında 6 milyar 724 milyon dolar yatırım yaptığı ve bu yatırımında yılın son ayında gerçekleştiği bilgisine ulaşılıyor. 2016 yılında yaşanan olumsuzluklar sonrasında yılın son aylarında ekonomisinin toparlanmaya başlaması ve kriz söylentilerinin bastırılması doğrudan sermaye yatırımında artışa neden oldu.

17 Ayın Zirvesi

Son 17 ayın en yüksek seviyesini gören aralık ayında Türkiye’ye doğrudan yabancı sermaye yatırım tutarı 1 milyar 991 milyon doları bularak en yüksek yatırım miktarı olarak kaydedildi. 2016 yılının aralık ayı verileri incelendiğinde doğrudan yabancı yatırım Kasım ayına göre yüzde 446 oranında artış gösterirken 2015 yılının aralık ayına göre ise yüzde 37,4 oranında artış gösterdi.

İngiltere İlk Sırada

2016 yılında Türkiye’ye doğrudan sermaye yatırımı en fazla Avrupa ülkelerinden gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yıllar incelendiğinde Avrupa ülkelerinden gelen doğrudan yatırım tutarı 4 milyar 265 milyon dolar civarında olurken 2015 yılında Avrupa’dan 7 milyar 980 milyon dolarlık doğrudan yatırım tutarı gerçekleşti. Avrupa ülkelerinde doğrudan yatırım tutarı zirvesini ise 961 milyon dolarlık yatırım ile İngiltere tutuyor. İngiltere’den hemen sonra ise 956 milyon dolar ile Hollanda, 430 milyon dolar yatırım ile Almanya ve 409 milyon dolar doğrudan yatırım ile İspanya geliyor.

Yurtdışından gelen yatırımların içeriği incelendiğinde ise yurtdışındaki yerleşiklerin en çok doğrudan yatırımı bankalara yaptığı görülüyor. 2016 yılında bankalara 1 milyar 271 milyon dolarlık doğrudan yatırım gerçekleştirildi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.