Ana SayfaEkonomiRolls-Royce 133 Yıllık Tarihinde Böyle Zarar Etmedi

Rolls-Royce 133 Yıllık Tarihinde Böyle Zarar Etmedi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Rolls-Royce 4,6 Milyarlık Tarihi Zararı Açıkladı

İngiltere’de 1883 yılında kurulan Rolls-Royce, 2016 yılında 4,6 milyar sterlinlik zarar etti. Rolls-Royce şirketi bu rakamı tarihi zarar olarak nitelendirdi. Şirket 2016 yılına dair bilançonu açıkladı. Açıklamada vergi öncesi dört milyar 600 yüz milyon sterlin zarar ettiğini açıkladı.

Şirket söz konusu zararın oluşmasında, İngiliz sterlininde meydana gelen değer kaybının etkili olduğunu belirtti. Bu kapsamda anlaşmalardan 4 milyar 400 milyon zarar edildiği ifade edildi. Rolls-Royce şirketi 133 yıllık geçmişinde bu kadar büyük bir zarar yaşamamıştı. 2016 yılı zararda tarihi yıl olarak adlandırıldı. Şirketin kurucusu Henry Royce şirketi 1884’de İngiltere merkezli olarak açmıştı.

Rolls-Royce şirketinin adı geçen yıllarda rüşvet skandalına karışmıştı. Skandalın konusu ise altı ülkeden alınan siparişlerde aracı şirketlere rüşvet vermek olarak bildirilmişti. Bu kapsamda rüşvet hakkında Amerika ve İngiltere’de soruşturmalar yapılmıştı. Yapılan incelemeler ve araştırmalar neticesinde Rolls-Royce 671 milyon sterlin ödeme yapmayı kabul ederek, dosyanın kapanmasını sağlamıştı.

Rolls-Royce zararla geride bıraktığı 2016 yılı ardından karını yükseltmek için yeni girişimler yapmaya hazırlanıyor. Şirketin üst yöneticileri tarafından yapılan açıklamaya göre, şirket tarafından yürütülmekte olan faaliyetlerde gider kalemlerinde kısıtlamaya gidecek. Bunun yanı sıra, çalışmaların yüksek kapasitede devam edebilmesi adına yeniliklerde söz konusu olacak. Yeniliklerde yeni tüketim alışkanlıkları göz önüne alınacak. Düzenlemeler bu doğrultuda hayata geçirilerek, kar oranının arttırılması sağlanacak.

Rolls-Royce şirketi sadece otomobil alanında faaliyet gösteriyor olarak bilinse de, Rolls-Royce Motor Cars merkezden ayrı olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Rolls-Royce’un şirket olarak çalıştığı sektörler ise enerji üretimi, savunma sanayi ve sivil havacılık alanlarında yoğunluk kazanıyor.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.