Ana SayfaEkonomiİZTO Harekete Geçti

İZTO Harekete Geçti

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ülke genelinde başlatılan istihdam seferliğine katkıda bulunmak için harekete geçen İZTO (İzmir Ticaret Odası) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, üyelerine ek istihdam çağrısında bulundu. Hükümetin istihdam konusunda pek çok kolaylık sağladığını, kendilerinin de kente 100 bin ek istihdam için 1243 üyeye 165 milyon lira tutarında kredi kullandırdıklarını söyledi. Yeni protokollerin gerçekleşmesi için çalışmaların devam ettiğini belirten Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı istihdam seferberliğinde işsizliğin en yoğun yaşandığı kentlerden biri olan İzmir’de bu oranı en aşağılara çekebilmek için çok yoğun çalışmalar yapıldığını sözlerine ekledi.

Nefes Kredisi

Türkiye’nin ekonomik bir savaş döneminden geçtiğini belirten Demirtaş, bu savaşta herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini, İZTO olarak kendilerinin bu süreçte ülke ekonomisine katkıda bulunmak için, bölgedeki tüm sanayiciler ile bir araya geldiklerini ve bankalar ile aralarında köprü olduklarını, mali destek sağlanması, fabrikaların ihtiyaçlarının giderilmesi için katkıda bulunduklarını söyledi.  İzmir’de 330 fabrika olduğunu sözlerine ekleyen Demirtaş, bu fabrikaların en azından üretim bölümlerine 10’ar kişilik istihdam alanı sağlayarak minimum 10 bin kişilik istihdam alanı yaratılmasının hedeflendiğini, Nefes Kredisi’nin bu açıdan çok önemli olduğunu 1243 üyenin kullandığı 165 milyon kredi ile bu istihdam rakamının yakalanacağını düşündüklerini söyledi.

Üyelere Mektup Gönderiliyor

İstihdam seferberliği konusunda işi sıkı tuttuklarını belirten Demirtaş, bütün üyelerine mesaj gönderilerek bu seferberliğe katkıda bulunmalarını istediklerini, vergi barışı, sicil affı, vergi indirimi gibi pek çok konunun işveren açısından olumlu olduğunu söyledi. 75 bin üyeleri olduğunun altını çizen Demirtaş, ‘’Her bir üyeye bir kişiyi istihdam edin çağrısında bulunduk hedefimiz 100 bin kişinin istihdam edilmesini sağlamak’’ dedi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.