Ana SayfaEkonomiİzmir Ticaret Odasından 100 Bin İstihdam!

İzmir Ticaret Odasından 100 Bin İstihdam!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İzmir Ticaret Odası tarafından yapılan açıklamalarda istihdam seferberliği için 100 bin istihdam hedefledikleri ortaya çıktı. 

Ekonomide yaşanan çatlakların kapatılması, çığ gibi büyüyen işsizliğin ortadan kaldırılması için her geçen gün yeni düzenlemeler yapılmaya devam ediliyor. Bu düzenlemeler sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmış olduğu açıklamalar sonrasında istihdam seferberliği çağrısı yapmıştı. Bu çağrılara kısa süre içerisinde iş dünyasından da olumlu yanıtlar gelmeye başladı. Hükümet tarafından yapılan düzenlemeler sonrasında istihdam seferberliği için iş verenlere çok fazla yüklenmemek için bu konuda çeşitli teşviklerin ve çeşitli desteklerin verilmesi sağlandı. 

Yıl sonuna kadar tüm ülke genelinde istihdam oranının 1.5 milyona kadar ulaşması için çeşitli hedefler konuldu. Bu hedefler sonrasında çeşitli şehirlerden durum hakkında hedefler gelmeye başladı. İstanbul’da istihdam seferberliğinin 500 bin kişiye ulaşması hedeflenirken İzmir Ticaret Odası tarafından yapılan açıklamalarda şehir genelinde yıl sonuna kadar istihdam edilmesi planlanan kişi sayısının 100 bin olduğu açıklandı. İstihdam seferberliğini artırmak için odaya kayıtlı olan 243 bin adet üyenin kredi kullanmasına olanak sağlandığı belirtildi. Hala bu konuda bazı çalışmaların ve protokollerin devam ettiği belirtildi. 

İzmir Ticaret Odası Başkanı Demirtaş tarafından yapılan açıklamalarda istihdam seferberliğinin oldukça önemli bir çağrı olduğu özellikle belirtildi. Ekonomik anlamda gücü tekrar kazanmak için işsizlik oranlarının ciddi oranlarda düşürülmesi gerektiğine vurgu yaparken destek alması gereken işyerlerinin belirlendiğini açıkladı. bölgede 330 adet fabrika olduğu göz önünde bulundurulduğu zaman verilen destekler sonrasında her birinin ek olarak 10 kişi istihdam edilmesinin sağlanması için planlamalar yapıldığını, 100 fabrikanın ise devralınmasının ardından 10 bin kişilik daha istihdamın yaratılmasının hedeflendiği belirtildi. Her üyenin 1 kişiyi istihdam ettiği düşünüldüğü zaman ise yıl sonuna kadar 100 bin işsizin iş sahibi olabileceği müjdesi verildi. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.