Ana SayfaEkonomiÜcretli Karayollarında Yeni Dönem Başlıyor

Ücretli Karayollarında Yeni Dönem Başlıyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ücretli olan karayollarında artık ödeme yapmadan geçen yabancı plakalı araçların ülkeden ödeme yapmadan çıkmasına izin verilmeyecek. 

Trafik Kanunu hakkında yapılan yeni düzenlemeler sonrasında yabancı plakalı araçların daha önceki dönemlerde karayollarından ve köprülerden ücretsiz bir şekilde geçtikleri belirlenmişti. Bunun ardından idari para cezaları ile cezalandırılmadıkları için bu durumun zaman içerisinde su istimal edilmeye başlandığı öğrenildi. Resmi Gazete yayınlanan yeni düzenlemeler sonrasında artık yabancı plakalı araçlarında para ödemeleri için bir imkan hazırlandı ve bunun ardından ülkeden ödeme yapmadan çıkmamalarına karar verildi. 

Ücretli olan köprü ve otoyollardan geçiş yapmaları halinde sınır kapılarına geldikleri zaman plaka tanıma sisteminden ücretli olan bölgelerden geçmiş olmaları halinde çıkarılacak olan ücret tarifesi belirlenecek. Sınır kapısından dışarı çıkmadan önce eksiksiz bir şekilde bu ücretlerin ödenmesi gerekecek. Ödemeleri nakit olarak ya da kredi kartı ile yapmaları sağlanacak. Ödemeleri yapmadan sınır kapısından geçmelerine kesinlikle izin verilmeyecek. Daha önceki dönemlerde yabancı plakalı araçların tüm bu ücretli yol düzeninde ücretsiz bir şekilde yararlanmaları sağlanıyordu. Ortaya çıkabilecek olan adaletsizliğin bu şekilde ortadan kaldırılması planlanıyor. 

Araç tanıma sistemi ile plakaya yazılan cezalar sistemde çıkacağı için bu ücretlerin 15 gün içerisinde eksiksiz bir şekilde ödeme yapmaları gerekiyor. Bunun ardından 15 günü geçmesi halinde üzerine eklenebilecek idari para cezalarının da ödenmesi gerekecek. Bu durumda sürücülerin dikkatli olmaları ve ödemeleri eksiksiz bir şekilde yapmaları bekleniyor. Sistemlerden geçiş sırasında plakası okunaklı olmayan sürücülerin bu konudan ayrı sorumlu tutulmalarına da karar verildi. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.