Ana SayfaEkonomiAntalyalı Sebze Üreticisini Soğuk Hava Vurdu

Antalyalı Sebze Üreticisini Soğuk Hava Vurdu

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Sebze Fiyatları Rekor Seviyede Zamlandı

Bu yıl sert geçen kış mevsimi sebze üreticisini de sebze fiyatlarını da olumsuz etkiledi. Antalya’da sera üretimi yapan çiftçiler ürün elde edememekten, hal ise yüksek fiyatlardan şikayet etti.

Özellikle Mersin ve Antalyalı sera üreticileri etkileyen soğuk hava, üretimi durma noktasına getirdi. İç piyasaya sebze çıkışı yapmakta zorlanan sera üreticileri büyük zararla karşı karşıya kaldı. Antalya sebze halindeki fiyatlar ise el yaktı. Hal çıkış fiyatları artan sebzeler, pazar tezgahlarında ise rekor seviyeye yükseldi.

Antalya toptancı halinde fiyat rekorunu salatalık, fasulye ve biber gibi sebzeler kırdı. Alınan bilgilere göre fasulyenin hal çıkış fiyatı 9 lirayı buldu. Bu fiyat market ve pazar tezgahlarına gelene kadar 15 liralık seviyeyi aştı. Vatandaşlar sebze fiyatları karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Antalya Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncular Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nevzat Akçan fiyatların neden bu seviyelere çıktığına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamasında soğuk havaya işaret eden Akçan, üretim miktarının ciddi oranda azaldığını belirtti.

Salatalık üretiminin söz konusu bölgede günlük en fazla yirmi ton olduğunu ifade eden Akçan, “Bu miktar iç piyasanın ihtiyacının çok altında” dedi. Talep edilen miktarla üretilebilen miktarlar arasında büyük farkın olduğunun altını çizen Akçan, “Bu durumda sebze fiyatları yükseldi” ifadesini kullandı.

Seracılık yapan bölgelerde salatalıktan domatese, biberden fasulyeye kadar tüm sebzelerin üretiminde sıkıntı yaşandığını dile getiren Akçan, üretimin yaklaşık bir aylık süreçten sonra normale dönmesini beklediklerini kaydetti.

Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Vahap Tuncer’de sebze fiyatlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, Antalya’nın eksi değerleri görmediğini fakat kış mevsiminin başlamasıyla sıcaklık değerlerinin mevsim normallerinin altında olduğunu ifade etti. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.