Ana SayfaEkonomiZeytinyağı İhracatı Yüzde 231 Arttı

Zeytinyağı İhracatı Yüzde 231 Arttı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

ABD’ye 11 Kat, Suudi Arabistan’a Yüzde 52 Oranında Yükseldi

Türkiye zeytinyağı ihracatında Kasım, Aralık ve Ocak ayını kapsayan dönemde büyüme kaydetti. Zeytinyağı ihracatı bu dönemde yüzde 231 oranında artış yaşadı. Türk zeytinyağının ihracatında Amerika ve Suudi Arabistan’a yapılan miktarlar artış kaydetti.

Zeytinyağı ihracat verilerini değerlendiren Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçı Birlikleri, hayata geçen ihracatın 37,176 milyon dolar olduğunu açıkladı.

Türkiye bu dönemde İspanya’ya 10,2 milyon dolarlık zeytinyağı ihraç edildi. İspanya’yı Amerika, İtalya ve Suudi Arabistan takip etti.

Zeytinyağı ihracatında Amerika’ya gönderilen miktar 11 kat arttı. Amerika’ya ihraç edilen zeytinyağından 9,394 bin dolarlık ciro elde edildi.

İhracatın arttığı diğer bir ülke ise Suudi Arabistan olarak kayda geçti. Bu ülkeye yapılan ihracat oranı ise yüzde 52’lik seviyede arttı. Suudi Arabistan’dan elde edilen zeytinyağı ihracat cirosu ise 3,300 bin dolar seviyesine çıktı.

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçı Birlikleri zeytinyağı ihracatında cironun ve ihraç edilen miktarın yükselmesini değerlendirdi. İhracattan elde edilen kazancın yüksek olmasını fiyat artışına bağlayan Birlik, zeytin ağaçlarının veriminin bu yıl düşük olmasına da değindi. Dünya genelinde düşük verimin zeytinyağı üretimini olumsuz etkilediğini belirten Birlik Başkanı Davut Er, “Türkiye üretimini bu noktada avantaja dönüştürdü” dedi.

Amerika ve Suudi Arabistan yanı sıra, İspanya ve İtalya’ya yapılan zeytinyağı ihracatının da arttığını belirten Er, “Söz konusu pazarlarda payımızı arttırmak Türkiye için sevindirici bir gelişme” ifadelerini kullandı.

Özellikle Amerika pazarına daha fazla ihracat yaptıkları belirten Er, ihracatın böyle devam etmesi halinde ABD’de hedeflenen pazar payına sahip olabileceklerini söyledi.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.