Ana SayfaEkonomiKOBİ'lere Müjdeyi Bakan Özlü Verdi

KOBİ’lere Müjdeyi Bakan Özlü Verdi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

KOBİ’lere 10,3 Milyar Liralık Kredi Desteği

5. İş Forumunda gazetecilerle bir araya gelen Bakan Faruk Özlü KOBİ’lere yönelik yeni kredi desteğinin hayata geçeceğini açıkladı. Açıklama ardından KOBİ’ler derin bir nefes aldı.

ÖDEMELER ŞUBAT SONUNDA BAŞLAYACAK

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun organize ettiği 5. İş Forumuna katıldı. Basınla bir araya gelen Özlü soruları cevapladı. Bir soru üzerine KOBİ’leri yakından ilgilendiren açıklamayı yapan Özlü, 2016 yılında başlatılan KOBİ’lere yönelik destek projelerinin bu yılda devam edeceğini belirtti. KOBİ’lerin ihtiyaç duydukları finansal kaynak desteğini vereceklerini söyleyen Bakan, “Destek kredileri Şubat ayının sonu itibari ile verilmeye başlanacak” dedi.

10 MİLYAR 300 MİLYONLUK KREDİ DESTEĞİ VERİLECEK

2016 yılında KOBİ’lere verilen destek kredilerine çok yoğun talebin olduğunu bildiren Bakan Özlü, “Bizler 15 bin kadar başvuru bekliyorduk, 230 bin başvuru yapıldı” dedi. Bu durumda kredi desteğine ihtiyaç duyan KOBİ’lerin destek beklentisini değerlendirdiklerini ve 10 milyar 300 milyon liralık destek kaynağının KOBİ’lere aktarılacağını kaydeden Bakan, ilerleyen günlerde ödemelere başlanacağının da sinyalini verdi.

Söz konusu kredilerin ekonomik durgunluk döneminde KOBİ’leri rahatlatmak için verildiğinin altını çizen Bakan, girişimcilerin derin bir nefes almasını da sağladı.

TÜRKİYE TEKNOLOJİK GELİŞMELER YAŞAYACAK

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü kendisine yöneltilen soru üzerine TÜBİTAK reformu hakkında da bilgiler aktardı. Bu konuda Türkiye’nin yapısal düzenleme sürecinden geçtiğine işaret eden Bakan, “Türkiye artık teknoloji üreten bir ülke olacak” dedi. Bu çerçevede hükümetin AR-GE giderlerinin arttığını da belirten Özlü, AR-GE çalışmalarını 122 bin kadar personelin yürüttüğünü ifade etti. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.