Ana SayfaEkonomiIMF Seçim Öncesinde Kırgızistan'ı Uyardı

IMF Seçim Öncesinde Kırgızistan’ı Uyardı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

IMF Seçim Harcamaları Konusunda İlk Uyarıyı yaptı

Kırgızistan 2017 yılının sonbaharında cumhurbaşkanlığı seçimlerine gidecek. Seçimler öncesinde IMF’den uyarı alan Kırgızistan Hükümeti, seçim çalışmalarını bu uyarı çerçevesinde yürütecek.

Uluslararası Para Fonu Misyon Heyeti Kırgızistan’ı ziyaret etti. Bişkek’te bir dizi görüşme yapan IMF heyeti Kırgızistan Hükümet yetkilileri, Kırgızistan Merkez Bankası yetkilileri ve sektörün temsilciliğini yapan kuruluş yetkilileri ile bir araya geldi. Uluslararası Para Fonu Misyon Heyeti görüşmelerin tamamlanması ardından yazılı bir açıklama yaptı.

SEÇİM ÖNCESİ UYARDI

Uluslararası Para Fonu Misyon Heyeti açıklamasında sonbaharda yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dikkat çekti. Kırgızistan Hükümetini bu konuda uyaran heyet, “Yüklü harcama yapmaktan uzak durun.” yönünde bir uyarı yaptı. Bu uyarı yanında Kırgızistan devlet bütçesinin hızlı şekilde açığı kapatması gerektiğine de değinen açıklama, hükümetin kemer sıkması gerektiğine işaret etti.

KAMU KAYNAKLARININ ETKİN KULLANIMINI İSTEDİ

Uluslararası Para Fonu Misyon Heyeti, kamunun maaş uygulamasında daha ölçülü davranması gerektiğini de belirtti. Mal ve hizmet alımlarında maliyet hesabının iyi yapılması gerektiğini ifade eden açıklamada, devletin mali disiplini arttırması gerektiğine gönderme yapıldı. Bu kapsamdaki çalışmaların aralıksız devam etmesi gerektiği de açıklamada yer alan konular arasındaydı.

IMF’E 188 MİLYON DOLAR BORCU VAR

Kırgızistan Hükümeti ile Uluslararası Para Fonu 2015 yılında üç senelik ekonomik destek programı çerçevesinde anlaşmıştı. Bu destek programıyla IMF Kırgızistan’a 92 milyon dolarlık kredi desteği vermişti. Kırgızistan Maliye Bakanlığı’nın bilgileri doğrultusunda, IMF’e olan borç miktarı ise 188 milyon dolar olarak kaydedildi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.