Ana SayfaEkonomi3 Bakanlık Binlerce Kişiyi İşe Alacak!

3 Bakanlık Binlerce Kişiyi İşe Alacak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ülke genelindeki istihdam seferberliği çalışmaları ile birlikte Bakanlıklardan da açıklamalar gelmeye başladı. Son yapılan açıklamalara göre 3 bakanlığın yaptığı istihdam toplamda 93 bin 550 kişiyi bulacak. Millî Eğitim Bakanlığı, Adalet Bakanlığı Ve Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar kısa süre içerisinde binlerce kişinin iş sahibi olacağının göstergesi oluyor.

Geniş Kapsamlı İstihdam

Bakanlıkların açıklamaları incelendiğinde öğretmenden hademeye, doktordan hemşireye, hâkim ve savcıya kadar pek çok alanda işe alım gerçekleşeceği bilgisine ulaşılıyor. Yeni yıl istihdam planları içerisinde olan bu çalışmaların bir an önce başlatılması bekleniyor.

2017’de 30 Bin Öğretmen

Milli eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre 2017 yılında 30 bine yakın öğretmen alımı gerçekleştirilecek. Yakın zaman içerisinde 20 bin 127 öğretmenin atamasının gerçekleşeceğini belirten yetkililer aynı zamanda 1500 engelli öğretmen atamasının gerçekleşeceğini de belirtti. Bu atamadan yararlanmak isteyen adaylar 21 – 24 Şubat tarihleri arasında gerekli yerlere başvuru yapmak zorunda ayrıca şubat ayı içerisinde 4300 hizmetli ve güvenlik görevlisi alımı gerçekleştireceğini belirten bakanlık adayların alımları takip etmesini tavsiye ediyor. En fazla sınıf öğretmeni alımı gerçekleşeceğini belirten Millî Eğitim Bakanlığı, adayların 15 – 21 Mart arasında başvuru yapması gerektiğini belirtti.

16500 Sağlık Personeli Alınacak

2017 yılı içerisinde 16500 adet sağlık personeli alımı gerçekleşeceğini belirten Sağlık Bakanlığı, 13 bin doktor ve 17 bin şirket personeli istihdamı sağlayacak. Yıl içerisinde alımı planlanan 16500 personelin 3900’ünün alım işlemi önümüzdeki ay gerçekleşecek.

Önümüzdeki Günlerde Hâkim ve Savcı Alınacak

Adalet Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre ise önümüzdeki günlerde 3500 hâkim ve savcı alımı gerçekleştirilecek. 3 Haziran’da hukuk fakültesi mezunlarından 2 bin kişiye, avukatlar arasından 750 kişi olmak üzere toplamda 2750 kişiye hâkim ve savcı alımı için sınav yapılacak.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.