Ana SayfaEkonomiYılda 3 Milyon Dolarlık Elma Çöp Oluyor!

Yılda 3 Milyon Dolarlık Elma Çöp Oluyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Elma Üretiminde Türkiye Dünya üçüncüsü

Dünya meyve üretiminde önemli bir yere konuma sahip olan Türkiye, gerekli depolama şartlarını sağlayamadığı için zarar etmeye ve meyveleri çöpe atmaya devam ediyor. Yapılan açıklamaya göre elma üretiminde dünyanın üçüncü ülkesi Türkiye oldu. Türkiye’nin yıllık elma üretim miktarı üç milyon tondan fazla olarak açıklandı.

38 MİLYON TON ÜRETİMLE ÇİN İLK SIRADA

Elma üretiminde birinci sırayı Çin, ikinci sırayı Amerika aldı. Çin’in üretimi 38 milyar ton olarak, Amerika’nın üretimi ise beş milyon ton olarak açıklandı.

3 MİLYON DOLAR ÇÖPE GİDİYOR

Türkiye yıllık üç milyon ton elma üretiminin yüzde 15’lik bölümünü doğru şartlarda muhafaza edemediği için, çöpe atmak zorunda kalıyor. Bu da elma üretiminden elde edilecek üç milyon dolarlık gelirin kaybı anlamına geliyor.

UYGUN ŞARTLARDA DEPOLANMASI GEREKİYOR

Cantek Bilim Kültür ve Eğitim Vakfı Başkanı Can Hakan Karaca konu hakkında açıklama yaparak, gerekli önlemlerin alınması gerektiğine işaret etti. “Uygun olmayan depolama şartları üretilen elmanın gerek Türkiye’de gerek diğer ülkelerde tüketilmeden çöpe atılmasına neden oluyor. Uygun şartları taşıyan depolarda bir yıldan fazla süre elmayı saklayabilmek mümkün. Bu şartlarda bekleyen elmanın satış kanalında bekleme süresi de diğer depolara oranla daha uzun”  diyen Karaca, depolarda atmosfer kontrollünün önemine değindi.

DEPOLAMA ŞARTLARI FİYATIN DÜŞMESİNE NEDEN OLUYOR

Türkiye’deki depolanma şartlarının üretilen miktarı karşılama noktasında yetersiz kaldığını söyleyen Karaca, “Ülkemizin düşük depolama kapasitesi elma fiyatlarının düşük seviyelerde olmasına da neden oluyor” dedi. Uygun depolara sahip ülkelerde elma fiyatının yüksek olduğunu ifade eden Karaca, elma üreticisinin bu konuda mağdur olduğunu belirtti. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.