Ana SayfaEkonomiTüketici Teknolojisi Pazarı Büyüyor

Tüketici Teknolojisi Pazarı Büyüyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Üretildiği ülkelerden daha fazla teknoloji düşkünü olduğumuz düşüncesi sonunda istatistiki bilgiler ile kesinleşti. Araştırma şirketi GfK tarafından açıklanan veriler incelendiğinde bir öneki yılın kıyaslaması yapıldığında 2016 yılında tüketici teknolojisi ürünleri pazarının yüzde 11,2 gibi bir büyüme oranı sergilediği bilgisine ulaşıyoruz. Ciroda önemli etkisi olan ürünler ise telekomünikasyon, küçük ev aletleri tüketici elektroniği, ofis ekipmanları, büyük beyaz eşya, bilgi teknolojileri ve görüntüleme sektörlerinden oluşuyor.

47,2 Milyarlık Ciro

Tüketici teknolojisi pazarı hakkındaki raporlamaya göre 2016 yılının dördüncü çeyreği ile 2015 yılının dördüncü çeyreği kıyaslandığında yüzde 6,1 oranında bir Pazar büyümesi yaşandığı görülüyor. 2015 yılında pazarın cirosu 12,3 milyar lira civarında iken yüzde 11,2 oranındaki büyüme sonucunda yılın tamamında tüketici teknolojisi pazarı cirosu 47,2 milyar liraya ulaştı.

Telekomünikasyon Hızlı Büyüyor

Raporlama incelendiğinde ülkemizde telekomünikasyon alanındaki tüketimin hızlı olduğu bilgisi elde ediliyor. Diğer sektörler ile telekomünikasyon sektörü arasında bir kıyaslama yapıldığında bu sektörde bir önceki yıla göre yüzde 7,8 oranında bir artış yaşandığı ve 5 milyar liralık ciro elde edildiği görülüyor.

ÖTV’ nin Sonucu Yıl Sonunda

Raporlamadaki değerlendirme göre yakın zaman içerisinde gerçekleşen ÖTV indiriminin sonuçlarının 2017 yılının son çeyreğinde ortaya çıkacağı ve bu sürecin gözlem altında olduğu belirtiliyor.

Beyaz Eşya Pazarı Büyüdü

Raporlamada beyaz eşya sektörünün önceki aynı dönemine göre yüzde 7 oranında artış gösterdiği ve 2,9 milyar lira ciroya ulaştığı görülüyor. Beyaz eşya sektöründe en çok satılan ürünler arasında ise bulaşık makineleri ilk sırada gelirken ofriste buzluk altta bulunan buzdolapları ve 9 kg’ lik çamaşır makineleri onu takip ediyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.