Ana SayfaEkonomiTeknoloji Pazarı Büyümeye Devam Ediyor

Teknoloji Pazarı Büyümeye Devam Ediyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

GfK TEMAX araştırma şirketi tarafından yapılan araştırmalar sonucunda gelen açıklamada Türkiye’de tüketici teknolojisi ürünleri pazarında 2016 yılında 2015 yılına göre yüzde 11,2 gibi ciddi bir büyüme sağlanarak tüketici teknolojisi ürün pazarının gelişiminin sürdürüldüğü belirtildi.

AKILLI TELEFON ÇILGINLIĞI DEVAM EDİYOR

Akıllı telefonlar telekomünikasyon sektörüne yine damga vurarak bu sektörde büyüme kaydeden tek ürün grubu olmayı başardı. 2015 yılının son çeyreği ile kıyaslandığında 2016 yılında yüzde 7,8’lik bir artış sağlayan telekomünikasyon sektörü cirosunu da 5 milyar liraya çıkarmış oldu.

Pazarın 2016 yılının sadece son 3 aylık dönemine bakıldığında 2015’in son 3 ayına göre yüzde 6,1’lik bir büyüme sağladığı ve cirosunun da 12,3 milyar lira olduğu gözlendi.

BEYAZ EŞYA DA YÜZDE 7 BÜYÜME GERÇEKLEŞTİ

2016’nın son çeyreğinde 2015 yılının son çeyreğine göre yüzde 7 oranında artış gösteren beyaz eşya sektörü bu artışla birlikte cirosunu da 2,9 milyar liraya yükseltmiş oldu.

Beyaz eşya sektörünün büyümeye en çok katkı sağlayan ürünü bulaşık makineleri olurken onu takip eden diğer ürünler ise 9 kg ve 9+ kg yıkama kapasitesi olan çamaşır makineleri, No-frost buzluk altta buzdolapları ve ankastre fırınlar oldu. Küçük ev aletleri sektörü de yine önemli bir büyüme kaydederek cirosunu 1,1 milyar liraya ulaştırıp yüzde 10,4’lük büyüme gerçekleştirmiş olan bir diğer grup oldu.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.