Ana SayfaGündemEvde Bakım Parası Nasıl Alınır?

Evde Bakım Parası Nasıl Alınır?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Evde bakım parası her engelli yakınına verilmediği için bu konuda hangi şartların sağlandığının bilinmesi gerekiyor. Engelli bakım aylığı hangi şartlarda hak edilir ve kimlere verilir?

Hasta ve engelli yakını bulunan kişilere devlet tarafından aylık olarak maddi destek veriliyor. Bakıma muhtaç olan yakını bulunan kişilerin yapacakları başvurular sonrasında devlet tarafından aylık olarak bir maaş bağlanıyor. Aylık 500 lirayı bulan bu engelli bakım aylıklarının kim tarafından alınabileceği de merak konusu haline gelmeye başladı. Bunun ardından engelli bakım aylıklarının 3 şartının bulunduğu açıklandı. Öncelikli olarak bakım aylığı almak isteyen kişilerin gelir durumlarının bu paraya ihtiyaçlarının olduğu seviyede bulunması gerekiyor. Bakılan kişinin gerçekten bakıma muhtaç olduğu yönünde kriterleri sağlaması gerekiyor. Ağır engelli olduğuna yönelik hastaneden alınan sağlık raporlarının bulunması gerekiyor. 

Evde bakım aylığının verilmesi için eve giren toplam gelir evde bulunan kişi sayısına bölünerek net bir şekilde hesaplanır. Bu durum karşısında kişi başına düşen toplam gelirin aylık olarak 847 lirayı kesinlikle geçmemesi gerekiyor. Muhtaçlık şartının sağlanması için söz konusu olan kişinin yeme, içme, tuvalet ve banyo gibi temel ihtiyaçlarının tek başına karşılanamadığının belirlenmesi gerekiyor. 

Sağlık kuruluşlarından ve tam teşekküllü olan hastanelerden alınacak ağır engelli ya da yüzde 50 engelli raporu ile birlikte engelli kriterlerinin de tamamlanması bekleniyor. Bu şartların oluşmuş olduğu kişilere aylık bakım maaşı devlet tarafından bağlanıyor. Bu konuda gerekli başvuruların illerde bulunan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerine ya da ilçe müdürlüklerine yapılması bekleniyor. Uygun şartların olduğu tespit edilirse aylık bağlanmasına karar veriliyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.