Ana SayfaEkonomi1 Kuruşlar Zengin Ediyor

1 Kuruşlar Zengin Ediyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Mağaza ve marketlerde vatandaşların almaya gerek duymadığı yetkililerinde kasada olmadığı için veremediği 1 kuruşlar yıl sonu toplam tutarlara bakıldığında büyük kazançlar elde edilmesini sağlıyor. İşletmeler tarafından kayda da geçirilmeyen 1 kuruşlar milyonlarca liralık vergisiz kazanç elde edilmesine neden olan 1 kuruşlar Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken’in gündeminde yer aldı.

Yukarı Yönlü Yuvarlama

Konu hakkında açıklama yapan Palandöken, işletmelerin verilmeyen 1 kuruşlar için aslında yukarı yönlü yuvarlama yaptığının altını çizdi. Alışveriş esnasında pek çok işletmede para üstü olarak 1 kuruşların verilmediğini belirten Palandöken, geçtiğimiz ay itibari ile piyasaya sürülmüş 208 milyon 694 bin 550 adet 1 kuruş olduğu bilgisinin bulunduğunu, bununla birlikte piyasada 1 milyar 447 milyon 864 bin 750 adet de 5 kuruşluk bulunduğunu belirtti.

Vergisiz Kazanç

Verilmeyen bu 1 kuruşların yılda milyonlarca lira vergisiz kazanca sebep olduğunu belirten Palandöken, vatandaşın bu konuda bilinçli olması gerektiğini aksi taktirde bunun önüne geçilemeyeceğini belirtti. İşletmelerin vermediği 1 kuruşların vatandaş için ilk etapta önemsiz gibi görünse de yıl sonu işletme kasalarında bu rakamların çok büyük olduğunu ve verilmiş gibi gösterildiği için vergisiz kazanca girdiğinin altını çizen Palandöken, vatandaşların para üstü olarak 1 kuruşları istemede ısrarcı olması ile işletmelerin kasalarında kuruş bulundurmak zorunda olacağını, para üstü vermeyen işletmelerin satış politikalarının adil olmadığını, piyasadaki kuruşların kullanıma girmesi gerektiğini söyledi. Bu konuda en büyük işin vatandaşa düştüğünü belirten Palandöken, ısrarcı olunarak bu vergisiz kazancın önüne geçilebileceğini belirtti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.