Ana SayfaEkonomiBDDK Verilerine Göre Şampiyon Kilis Oldu

BDDK Verilerine Göre Şampiyon Kilis Oldu

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

ŞAMPİYON KİLİS

Geçtiğimiz yıl kişi başına düşen tasarruf mevduatını en çok arttıran il Kilis oldu. Artışı yüzde 47.3’lük bir oranla karşımıza çıkmakta. Kilis’te kişi başına düşen tasarruf mevduatı, 2016 yılı sonunda 2bin 355lira olarak kayıtlara geçti. 2015 yılında bu rakam 1.585 lira iken yüzde 47.3 oranında yükselişle tırmanmaya devam etti. Bu oranlar ile geçtiğimiz yıl bir bankada tasarruf mevduatında en çok  artış gösteren il Kilis olurken, şu dönemde bir Kilisli banka mevduat hesabına 750 lira daha yatırdı.

LİSTEDE ŞIRNAK, MARDİN, DİYARBAKIR DA VAR

BDDK verilerinin açıklanmasıyla listenin ilk sırasında ki Kilis’i Şırnak takip etmekte. Şırnak’ta kişi başına düşen tasarruf mevduatı, 2015 yılından 2016 yılına kadar ortalama yüzde 38.8 arttırdı. Artış miktarı yaklaşık 338 lira civarı.

Listenin üçüncü sırasında Mardin yer alıyor. Mardin ili bu yıllar arasında oransal olarak yüzde 27lik bir artış göstermiş bulunmakta. 2015 yılı Mardin ili için miktar bazında 360 liralık artış göstermiş.

MİKTAR BAZI SIRALAMASI BİRİNCİSİ İSTANBUL

Bankaclık Düzenleme ve Denetleme Kurulu verileri miktar bazında tasarrufuna para ekleyen ili İstanbul olarak açıkladı. İstanbul ili, 2 bin 598 lira ile birikim yaparak lider olurken; sırasıyla diğer illerimiz Muğla, Ankara ve İzmir oldu.

LİSTENİN SONUNDA ANTALYA VAR !

Yapılan açıklama doğrultusunda, kişi başı tasarruf mevduatının en az arttığı il Antalya oldu. Antalya ili, yüzde 8.3 lük artışla listenin son sırasında yer aldı. Artış 2016 yılında ortalama 806 lira dolaylarında gerçekleşti.

 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.