Ana SayfaEkonomiAliyev: TANAP’ın Yüzde 65’i Tamamlandı

Aliyev: TANAP’ın Yüzde 65’i Tamamlandı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

TANAP ve Güney Gaz Koridorunu Değerlendirdi

Güney Gaz Koridorunda büyük öneme sahip olan TANAP’ın inşa süreci devam ederken, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev koridor ve TANAP anlaşmasına dair açıklamalar yaptı.

Aliyev açıklamalarını Güney Gaz Koridoru Danışma Kurulu 3. Bakanlar Toplantısı sırasında yaptı. TANAP’ın GGK’nun en önemli parçası olduğunu söyleyen Aliyev, “Bu anlaşma koridorun açılması için hayati öneme sahip” dedi.

Azerbaycan ile Türkiye TANAP anlaşması için 2011 yılında masaya oturmuş ve karşılıklı olarak anlaşmayı imzalamıştı.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Güney Gaz Koridorunun ana hattı olan TANAP’ın inşa sürecinde projenin yüzde 65’lik bölümünün tamamlandığını açıkladı. Güney Kafkasya Boru Hattı inşasının ise yüzde 80’lik bölümünde çalışmalarda sona gelindi” diyen Aliyev, TAP kapsamında üretilen hattın yüzde 35’lik dilimin üretildiğini kaydetti. Güney Gaz Koridoru kapsamında Şahdeniz yatağındaki çalışmalardaysa yüzde 90’lık bölüm tamamlandı.

Azerbaycan, doğalgaz boru hatlarının üretilmesinde hem Türkiye hem de Gürcistan’la ortak projeler üretmişti. Azerbaycan’la Türkiye arasında yapılan son büyük anlaşma ise TANAP olmuştu.

TANAP anlaşması, Güney Gaz Koridorunun hat inşa maliyetlerini düşürmüş, bunun yanında uluslararası bankalar bu projeye kredi desteği sağlamıştı.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Bakanlar Kurulu toplantısındaki açıklamalarında, Güney Gaz Koridorunun gecikmeler yaşansa da mutlaka hayata geçeceğinin altını çizdi. Ekolojik dengeyi bozuyor eleştirileri de Aliyev’in açıklamasında yer aldı. Projenin standartların üzerinde planlandığını söyleyen Azerbaycan Cumhurbaşkanı, “İnşa süreci tamamlandığında sonuç mükemmel olacak” dedi.

Projenin hedeflenen zamanda bitmesi için çalışmaların sürdüğünü belirten Aliyev, “Zaman kaybının yaşanması demek para kaybı demek” ifadelerini kullandı.

Güney Gaz Koridoru Danışma Kurulu 3. Bakanlar Toplantısında ülkemizi ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın temsil ettiği öğrenildi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.