Ana SayfaEkonomi3. Havaalanı Cazibe Merkezine Dönüştürecek!

3. Havaalanı Cazibe Merkezine Dönüştürecek!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İstanbul’un Yeni Yaşam Merkezi Olacak

İstanbul’un değerine değer katacak olan “Havalimanı Şehri Projesi” kapsamında çalışmalarla bölgenin değeri yükselecek. Proje 3. Havalimanıyla entegre edilerek İstanbul’un yeni cazibe merkezi olarak hayata geçirilecek. Havalimanı Şehri Projesinde otellerin, ofislerin ve fuar alanlarının olduğu büyük bir inşa süreci başlayacak.

3.havaalanının tüm bölümlerinin tamamlanması 2025’i bulacak. Fakat ilk fazın açılışı önümüzdeki yılın Şubatında gerçekleşecek. Yeni havaalanının inşa süreci devam ederken, havalimanının bölgeye ekonomik katkılarını içeren bir rapor hazırlandı.

BÖLGEDE YENİ BİR YAŞAM BAŞLAYACAK

Hazırlanan rapordaki bilgileri EDAM Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kasım Han ile İstanbul Yeni Havalimanı CEO’su Hüseyin Keskin beraber paylaştı. Açıklamada 3. Havaalanının bölgede yaratacağı etkiler bildirildi. Havaalanı çevresinde yeni bir yaşama başlanacağı, bu çerçevede iş merkezlerinden otellere kadar farklı alanlarda yapılar yer alacak denildi.

2025 YILINDA YOLCU SAYISI 120 MİLYONU BULACAK

“3. havaalanı ve yeni şehir projesi hem bölgeye hem de havacılık sektörüne önemli katkılar sağlayacak” diye rapora göre, yurtiçi ve yurtdışı hava ulaşımında yıllık bazda yüzde 5,2’lik büyümenin olacağı kayda geçti. 3. Havaalanının tüm etaplarının tamamlanacağı 2025 yılında hava yolu ulaşımını kullanacak kişi sayısı 120 milyon olarak belirtildi. Yolcuların yaklaşık yüzde 70’lik bölümünün dış hatları, kalan kısmının ise iç hatlarda seyahat etmesi bekleniyor.

3. havaalanının birinci fazının açılacağı 2018 yılı ile 2025 yılı arasında ekonomiye 73 milyar liralık gelir kazandırması hedefleniyor. Havaalanındaki tüm bölümler hizmete açıldığında ise 225 bin kişilik istihdam söz konusu olacak. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.