Ana SayfaEkonomiReferandum Öncesinde 117 Proje Hizmete Açılacak

Referandum Öncesinde 117 Proje Hizmete Açılacak

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Projelerin Maliyeti 85,5 Milyar Lirayı Aştı

Türkiye 16 Nisan 2017 tarihinde referanduma gidecek. Referandum öncesinde ise tam 117 adet proje hizmete girecek. Bu projelerin toplam maliyeti ise 85 milyar liranın üzerinde olacak.

Daha güçlü ve daha istikrarlı bir Türkiye’yi hedefleyen hükümet referandum öncesinde proje açılışlarına hız verdi. Bu kapsamda tamamlanan projelerin hizmet açılışları yapılacak ve yeni başlanacak projelerin inşa süreci düzenlenecek törenlerle başlayacak.

Yeni yatırımların başlaması için düzenlenecek törenlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın katılım gösterecek.

Önümüzdeki süreçte ilk kazmanın vurulacağı projelerin toplam maliyetinin 36 milyar lirayı geçtiği öğrenildi. Hizmete girecek projelere ise yaklaşık 50 milyar liralık yatırım yapıldı. Yapılan açıklamalara göre Başbakanlığın yürüttüğü projeler 502 milyon liralık maliyete sahip! Ulaştırma alanında yapılan yatırımların maliyetiyse 21 milyar lirayı bulacak.

BAKANLIKLAR PROJELERİNİ HİZMETE AÇACAK

Bakanlık bazında yapılacak yatırımlar ise şöyle. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı referanduma kadar 19 milyar liranın üzerinde maliyete sahip yatırımların açılışını gerçekleştirecek. Bu süreçte Milli Savunma Bakanlığı’nın açılışını yapacağı yatırım miktarı ise 10 milyar liralık sınırı aşacak. Alınan bilgilere göre Milli Eğitim Bakanlığı yedi milyar liralık proje açılışına imza atacak. Orman ve Su İşler Bakanlığı’nın açılışını yapacağı yatırım miktarı ise yedi milyar lirayı aşacak. “KÖYDES projesi” köylere yönelik yaptığı alt yapı çalışmalarında 840 milyon liralık yatırımları hizmete sokacak.

Bunların yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığının 5515 adet dersliği açacağı kaydedildi. Dersliklerin toplam maliyetiyse üç milyar olarak açıklandı. Orman Bakanlığı da 16 Nisan tarihine kadar toplam 84 adet projenin açılışını yapmaya hazırlanıyor. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.