Ana SayfaEkonomiTapuda Yeni Dönem

Tapuda Yeni Dönem

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Yapılacak yeni düzenleme hakkında bilgi veren Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, yapılan işlerde sağlıklı sonuçlara ulaşılıp çalışma tarzının bir üst seviyeye çıkarılabilmesi için borsadaki menkul kıymetlerin kullanılması gerektiğini söyledi. Mevcut sistemde değişikliğe giderek tapuda likit olmayan ürünleri likit hale getirmek istediklerini belirten Karadağ, tüm tarım arazilerinin tapulaştırılmış şekilde borsada alınıp satılması için çaba sarf ettiklerini, Körfez’den Balkanlar’a kadar tüm menkul kıymetlerin satışının borsada yapılabilmesi için çalıştıklarını söyledi.

Çek Sistemi de Dahil Olabilir

Sadece tapu alanında çalışma yürütülmediğini belirten Karadağ, aynı çalışmanın çek sistemi için de geçerli olduğunu, amaçlarının çek sistemini de borsaya entegre etmek olduğunu bu konu hakkında da Merkez Bankası ile görüşüldüğünü, en kısa zamanda bu konunun sonuçlanmasını beklediklerini belirtti.

Devre Kesiciler Yasaklanmayacak

Çarşamba günü borsa seans kapanışında yaşanan olaylar hakkında da açıklamada bulunan Karadağ, kapanıştan bir süre önce 2 firmanın hisselerinde meydana gelen devre kesiciler yüzünden yüzde 10 kaybın daha sonra telefi edildiğini, kaybın yüksek frekanslı emir iletimi sonucu gerçekleştiğini, kayıplarında büyük bölümünün telafi edildiğini belirtti. Devre kesicilerin yukarı aşağı aşırı oynaklığa karşı sistemi korumak amaçlı bulunduğunu belirten Karadağ, devre kesiciler için herhangi bir yasaklama niyetinin bulunmadığını, sistemik bir risk oluşturmadığını sadece bir miktar yatırımcı zararı oluştuğunu söyledi. Zarar da net bir rakam olmadığını söyleyen Karadağ, konunun SPK’ya bildirildiğinin altını çizdi.

Kör Havuz Kalkıyor

Karadağ, borsada bilgisayar algoritmalarının gönderdiği yüksek hacimli ve yüksek sıklıktaki alım satım işlemleri yani HFT’lerin önüne geçilmeyeceğini, kör havuz uygulamasının bazı şirketler için Nisan başında kaldırılacağını söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.