Ana SayfaGündem10 Yıl Çalışan Emekli Olabilecek

10 Yıl Çalışan Emekli Olabilecek

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Yapılan yeni düzenlemelerin ardından 9 Eylül 1999 yılı öncesinde işe başlayanların 3 bin 600 çalışma gününü tamamlamasının ardından kısmi olarak emekli olması sağlanacak. 

Çalışma hayatına başlayan herkesin en çok hayalini kurduğu durum emekli olmak olarak ifade ediliyor. Erken emeklilik fırsatı için pek çok çalışanın hayal kurduğu öğrenilirken bu durumda yapılan çeşitli düzenlemelerin ardından erken emeklilik imkanının sunulması dikkat çekiyor. Erken emeklilik için askerlik ve doğum borçlanmasının yanı sıra yıpranma payı da düşünüldüğü zaman kısmi emeklilik sisteminin hayata geçirilmesi bekleniyor. Kısmi emeklilik sisteminden yararlanmak isteyen kişilerin 9 Eylül 1999 yılı öncesinde sigortalı olmuş olan kişiler için 15 yıl sigortalılık süresi belirlendi. 15 yıl sigortalı olan kişilerin 3 bin 600 gün yani 10 yıl prim ödeme şartını tamamlamaları aranılan şartlar arasında yer alıyor. 

10 yıllık prim sürecini tamamlayanların tamamlamış oldukları tarih emekli olma sürecini de belirliyor. Yaş şartını da tamamlamak oldukça önemli olduğu için kadınlar için 50 yaş, erkekler için ise 55 yaşın şart koşulduğu açıklandı. Yaş ve primden emeklilik hakkını kazanmış olan kişiler hangi şartı tamamladılarsa kadınlarda 56 erkeklerde ise 58 yaşında emeklilik imkanının tanındığı açıklandı. 

Yapılan düzenlemelere göre 9 Eylül 1999 yılından ve sonrasında 30 Nisan 2008 tarihinden sonra sigortalı olanlar için emeklilik sisteminin biraz daha farklı olduğu belirlendi. Yıl şartının kaldırılması planlanıyor ancak durumu dengelemek için prim miktarının uzatılmasına karar veriliyor. Prim doldurma şartının 4 bin 500 güne yani 12.5 yıla kadar çıkarılması planlanıyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.