Ana SayfaEkonomi300 Milyon Euroluk Kredi Kesinleşti

300 Milyon Euroluk Kredi Kesinleşti

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ukrayna’da Metro Projesini Türk Firma Hayata Geçirecek

Ukrayna’da üretilecek metro projesini Türk firmanın inşa edeceği öğrenildi. Dnipro şehrinde yapılacak metro inşaatını Limak İnşaat hayata geçirecek. Limak İnşaat’ta Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasıyla, Avrupa Yatırım Bankası toplam 300 milyon Euroluk kredi desteği verecek.

Konuyla ilgili açıklamayı Ukrayna Devlet Başkanlığı Basın Sözcülüğü yaptı. Buna göre Ukrayna Hükümeti ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası kredi desteği için masaya oturdu. Masadan kredi desteği anlaşmasını imzalayarak kalkan taraflar, böylece Dnipro şehrinde üretilecek metro inşaatı için kaynak oluşturmuş oldu.

İKİ BANKA 152’ŞER MİLYON EURO KREDİ SAĞLAYACAK

Yapılan açıklamaya göre Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Avrupa Yatırım Bankası metro projesine 152 milyon Euroluk kredi aktaracak. Toplam kredi miktarı ise 300 milyon Euroyu aşacak.

4 YILDA TAMAMLANMASI HEDEFLENİYOR

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko anlaşma ardından açıklama yaptı. Devlet Başkanı metronun üretim süresinin yaklaşık 4 yıl süreceğini belirtti.

Petro Poroşenko metronun tüm olumsuzluklara rağmen en kısa sürede tamamlanmasını öngördüklerini açıkladı. Söz konusu olumsuzlukları Ukrayna’nın ekonomik gücüyle ve siyaset anlayışıyla aştıklarını ifade eden Petro Poroşenko, “Dnipro kentindeki bu ulaşım projesi, Avrupa Birliğiyle ortak hareketimizin sembolüdür” dedi.

İHALE BEDELİ 224 MİLYON EURO

Ukrayna’nın Dnipro kentinde ilk etapta tamamlanan metro 7,82 kilometreden oluşmaktaydı. 1995 senesinde hizmete açılan bu metronun diğer etaplarını ise Limat İnşaat üretecek. Bu kapsamda yapılan sözleşme doğrultusunda inşa edilecek metro ihale bedelinin 224 milyon Euro olduğu kaydedildi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.