Ana SayfaEkonomiCan Eriğin Kilo Fiyatı 300 Lira!

Can Eriğin Kilo Fiyatı 300 Lira!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Yılın İlk Hasadında Yeşil Erik 300 TL

Yeni yılın ilk erikleri manav tezgahlarında yerini almaya başladı. Mersin ilçelerinden Silifke’de zor şartlar altında yetiştirilen eriğin kilo fiyatıysa 300 lirayı buldu.

YÜZ GRAMLIK PAKETLERDE SATIŞA SUNULACAK

Göksu Vadisi’nde koruma altına alınan erik ağaçlarından toplanmaya başlanan erikler yüz gramlık paketlerde satışa sunulmaya hazırlanıyor. Özellikle büyük kentlere gönderileceği öğrenilen yeni hasat erikler baharın gelişini de müjdeliyor. Küçük paketlerde satışa sunulacak eriklerin bir hafta sonra İstanbul tezgahlarında yer alacağı öğrenildi.

Konuyla ilgili açıklamayı bölgede ziraat mühendisliği yapan Özhan Gündüz yaptı. Yurt çapında yılın ilk erik hasadının Göksu Vadisi köylerinden alındığını belirten Gündüz, “Özellikle hamile hanımlar ve çocuklar yeşil erik yemek istiyor. Bölgede bu alanda talebi karşılamak için zor şartlar altında ilk hasadı toplamaya hazırlanıyor” dedi.

ERİK AĞAÇLARINDA VERİM DÜŞTÜ

Yeşil erik bölgede en fazla Sabak’ta, Karakaya’da ve Ortaören gibi noktalarda üretiliyor. Bu yıl kış mevsiminin sert geçmesinden dolayı erik ağaçlarındaki verimin düştüğünü ifade eden Gündüz, “Tadımlıkta olsa erikleri toplayarak, satışa sunacağız” dedi.

Turfanda erik üretimi yaklaşık 30 dönüm arazide yapılıyor. 2016 yılında bölgeden aynı dönemde 8 ile 10 ton arasında hasat elde edilmişti. 2017 yılının şubatında elde edilen hasat miktarı ise düşüş kaydetti.

İLK HASAT 10 MARTTA YAPILACAK

Yılın ilk hasadı için geri sayıma başlayan erik üreticileri 10 Mart tarihini bekliyor. Toplanan erikleri büyük kentlere gönderecek üreticiler küçük paketler şeklinde hazırlayacak. 2016 yılında turfanda eriğin kilosu 300 TL civarındaydı. Bu yılki erik fiyatlarının da aynı seviyede olacağı kaydedildi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.