Ana SayfaEkonomiHenkel 2017’de İddiasını Sürdürecek! Hedef Yüzde 8 Büyüme

Henkel 2017’de İddiasını Sürdürecek! Hedef Yüzde 8 Büyüme

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Henkel’den, 2017’de Yeni Yatırımlar

Türkiye’yi şampuan ile tanıştıran Henkel, Blendax markasını almaya hazırlanıyor. 2016 yılını değerlendiren ve 2017 hedeflerini açıklayan Henkel Yürütme Kurulu Başkanı Hasan Alemdar, yeni yatırımların sinyalini verdi.

2017 YILINDA BÜYÜME HEDEFİ YÜZDE 8

Hasan Alemdar Henkel’in geçen yıl cirosunun 420 milyon lira olduğunu açıkladı. Beklentilerinin üzerinde bir ciro elde ettiklerini belirten Alemdar, 2017 yılında yüzde 8’lik büyümeye gideceklerini de ifade etti.

BLENDAX’IN ÜRETİMİNİ TÜRKİYE’DE YAPMAYA HAZIRLANIYORLAR

Henkel’in Türkiye’ye yatırımlarının süreceğini kaydeden Alemdar, “Blendax’ın Türkiye’de üretilmesi için gerekli çalışmalar devam ediyor” dedi. Bunun yanında Henkel yapıştırıcı sektöründe yeni bir yatırıma da başladı. Bu kapsamda üretim merkezinin temel atma törenini gerçekleştiren Henkel, inşa çalışmalarını tamamlanması ardından üretime başlayacak.

Hasan Alemdar, gerek Türkiye gerek dünya pazarında firmanın lider olduğuna işaret ederek, “Saç bakım ürünleri noktasında Blendax’la birlikte daha da geniş bir pazara sahip olacağız” şeklinde konuştu.

ALMANYA’DA ÜRETİLİYOR

Türkiye’de tüketilen Blendax markası şampuanlar şu anda Almanya’da üretilerek ithal ediliyor. Henkelin kısa vadeli planı ise bu markanın üretimini Türkiye’ye taşımak. Hasan Alemdar bu konuda Blendax’ın pazardaki payının yüzde yirmi olduğunun altını çizerek, pazara hakim olan toplam marka sayısının sekiz olduğunu söyledi. Söz konusu markanın Türkiye’deki pazardan elde ettiği kazanç ise bir milyar lirayı buluyor.

Kişisel bakım ürünü kategorisinde değerlendirilen ürünlere uygulanan özel tüketim vergisini eleştiren Hasan Alemdar, “bu ürünler artık hayatımızın bir parçası. Lüks kategorisinde değerlendirilerek, o doğrultuda vergilendirilmemesi gerek” şeklinde konuştu.

Henkel şu anda Türkiye’de ve dünyada şampuandan kişisel vücut bakım ürünlerine kadar geniş bir yelpazede ürün çeşidini tüketicilere sunuyor. Henkel 2017 yılında ürün yelpazesine yenilerini eklemeye hazırlanıyor. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.