Ana SayfaEkonomiCazibe Merkezleri Holdingleri Cezbetti

Cazibe Merkezleri Holdingleri Cezbetti

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Dev Holdingler Şanlıurfa’ya Yatırım Kararı Verdi

Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki kentleri kapsayan “Cazibe Merkezi Programı” ilk meyvelerini vermeye başladı.

Program kapsamında bölgedeki Şanlıurfa kentine yatırım yapacağını açıklayan firmalara yenileri eklendi. Buna göre Zorlu ve Esas Holding kente fabrika yapacağını açıkladı. Yerli holdingler yanında Mannesmann’da Şanlıurfa’daki yatırıma ortak oldu.

Söz konusu bölgelerde toplam 23 kent cazibe merkezi olarak belirlendi. Bu kentlere yatırım yapmak için 110 firma harekete geçti. Başvuru yapan firmalar arasında Türkiye’nin dev holdingleri de yerini aldı. Zorlu Holding tekstil alanında yatırım yapacağını açıkladı. Holdingin üretim merkezinde en az iki bin kişiyi istihdam edeceği kaydedildi. Cazibe merkezleri kentleri arasında bulunan illere sağlık alanında da yatırım yapılacağı öğrenildi. Bu alanda yatırım yapacağını belirten Esas Holding binlerce kişiye iş imkanı sağlayacağı kaydedildi. Nobel İlaç’ta bölgeye yatırım yapmak için düşmeye basan şirketler arasında yer aldı.

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, kentte yatırım yapacak holding ve şirketler hakkında açıklama yaptı. Cazibe merkezleri uygulaması kapsamında kente yapılacak yatırımlar için arsa tahsisi taleplerinin arttığını belirten Vali Tuna, Zorlu Holdinge 300 dönüm arazi vereceklerini söyledi.

Kentte sağlık alanında yatırımların söz konusu olduğunu da ifade eden Tuna, “Türkiye’nin sektörde dev şirketleri kentimizi tercih etti” dedi.

Bunların yanında dünyaca ünlü markalarda kente akın etti. Dagi ve Borusan’da kentte yatırım yapacağını açıkladı. Alman firması Mannesman  Şanlıurfa ve Erzurum’u kapsayan yatırım kararını netleştirdi. Mannesman yapacağı yatırımlarla hem bölge insanını istihdam etmeyi hem de ihracat miktarını arttırmayı hedeflediğini açıkladı. Şanlıurfa’daki yatırım için 200 dönüm arazi bu şirkete tahsis edildi. Üretim merkezinin tamamlanması ardından 600 kişi bu üretim merkezinde üretime dahil olacak. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.