Ana SayfaEkonomiATO Başkanı: Doğru İş ve İşçi Buluşunca İstihdam Sorunu Kalmayacak

ATO Başkanı: Doğru İş ve İşçi Buluşunca İstihdam Sorunu Kalmayacak

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ülke genelinde gerçekleştirilen istihdam seferberliği kapsamında açıklama yapan Ankara ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Ankara iş arayan kadar işçi arayan firma olduğunu ancak doğru iş ve işçi buluşmadığı için istihdam sorunu yaşandığını aksi halde istihdama dair bir problemin yaşanmayacağını belirtti. Bu problemin yakın zamanda çözüleceğine inandığını söyleyen Baran, istihdam probleminin ülkenin ekonomisine ve insanların yaşam standartlarına olumsuz etkileri olduğunu, ancak bu problemin çözülmesi ile daha güzel günlerin geleceğini söyledi.

Doğru İş ve İşçi Buluşmalı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı istihdam seferberliği kapsamında açıklamalarda bulunan Baran, ATO’nun istihdam seferberliği konusunda özveri ile çalıştığını ve Ankara’daki istihdam sorununu çözmek için çalıştığını söyledi. Ankara’da yaklaşık olarak 200 – 250 bin civarında farklı iş kollarında iş arayan işsiz vatandaşın olduğunu belirten Baran, buna rağmen aynı şekilde 200 – 250 bin kadar işçi arayan farklı sektör temsilcilerinin de olduğunu söyledi. Bu konuda çalışmaların devam ettiğini belirten Baran, bu duruma göre doğru iş ve işçinin buluşamadığını bu problem çözüldüğünde Ankara’nın istihdam probleminin kalmayacağını söyledi. Meslek liseleri ve eğitim sisteminde yapılacak yenilikler ile bu sıkıntıların çözülebileceğini söyleyen Baran yakın gelecekte istihdam sorununun kalmayacağını savundu.

2017 Yılı Çok İyi Geçecek

2016 yılında Türkiye’nin zor günlerden geçtiğini, ancak ülkenin üzerindeki kara bulutlar dağıldıktan sonra Türkiye’nin Dünya’da yükselen yıldız haline geleceğini söyleyen Baran, 2017 yılının çok daha iyi geçeceğini, kötü günlerin yavaş yavaş geride kaldığını yapılan ekonomik ve sosyal çalışmaların bunun bir göstergesi olduğunu söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.