Ana SayfaEkonomiDijital Reklam Sektörü 1,26 Milyon İstihdam Sağladı

Dijital Reklam Sektörü 1,26 Milyon İstihdam Sağladı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Teknolojinin ilerlemesi ile hayatımızda daha çok yer alan ve her geçen gün büyüyen bir sektör olan dijital reklamlar son yıllarda büyük ilerleme kaydetti. IAB, Türkiye Dijital Reklamın Ekonomiye Katkısı Araştırması’na göre 2015 yılında dijital reklam yatırımları ile ekonomiye 27,5 milyar lira katkı sağlandı. Ekonomiye katkısı küçümsenmeyecek ölçüde olan sektör 1,26 milyon kişiye de istihdam olanağı sağladı. 2011 yılından beri büyümeyi devam ettiren ve çift haneli rakamlar ile büyüme gerçekleştiren sektöre yapılan her 1 TL yatırımın karşılığında milli gelire 17,2 TL geri dönüşüm sağlandı.

Yüzde 90 Dijital Video

Her geçen gün büyümeye devam eden sektör teknolojinin de ilerlemesi ile hem ekonomiye katkısı hem de istihdam sağlaması ile Türkiye ekonomisinde büyük öneme sahip bir konuma geldi. Yapılan araştırma sonuçlarına göre, reklam veren yayıncıların ve medya ajanslarının yüzde 90’ ı reklam stratejisinde dijital video reklamlarını tercih ediyor.

Son 15 yılda Yüzde 8,3 Büyüme

Türkiye’nin son 15 yıllık süreçte ortalama büyüme oranının 3,3 olduğunu ancak bu oranın Dijital reklamcılığı da içine alan Reklam sektöründe yüzde 8,3 oranında olduğunu belirten sektör temsilcisi, bu büyüme oranlarına bakılarak 2016 yılında hızlı bir büyüme gerçekleştiren sektörün 2017 yılında da büyümesi sürdüreceğini, bu süreçte yeni iş dallarının ortaya çıkacağını, sektörde açığa çıkan yeni profesyoneller ile ilerleme kaydedileceğini söyledi.

1,26 Milyon İstihdam

2015 yılında sektörün ekonomiye doğrudan ve dolaylı yollardan 27,5 milyar lira katkı sağladığını belirten sektör temsilcisi, 1,26 milyon kişiye istihdam sağlandığını sektörün gücünün ileride ekonomide daha büyük bir paya sahip olacağını söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.