Ana SayfaEkonomiMüezzinoğlu Promosyonda Son Dakika Açıklaması Yaptı

Müezzinoğlu Promosyonda Son Dakika Açıklaması Yaptı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Müezzinoğlu: Bir Milyondan Fazla Emekli Promosyon Aldı

Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, emeklilere verilmesi öngörülen maaş promosyonlarının ödenmeye başlandığını açıkladı. Buna göre 1 milyon 433 bin 290 kişi bankalardan promosyon ödemesi aldı.

Mehmet Müezzinoğlu açıklamasında bankaların promosyon şartlarına işaret ederek, Bakanlık olarak duruma müdahale ettiklerini söyledi. Bakanlığın müdahalesi sonrasında bankalar promosyon ödeme şartlarında değişiklik yapmak zorunda kalmıştı.

Bankaların emekli vatandaşlara karşı öne sürdükleri şartların ağır olduğuna işaret eden Bakan Müezzinoğlu, “Emeklilerimize haksızlık etmek bize yakışmaz” dedi. Promosyonların beklenenden düşük miktarda olduğuna da değinen Bakan Müezzinoğlu, “Promosyonları helal olandan aktaralım, emeklimizde bu paraları bereketli olarak gönlünce harcasın” ifadelerini kullandı.

Promosyon alabilmek için banka ile sözleşmenin yapılması gerektiğine de değinen Bakan, “Bankaların artık tek şartı 3 yıl sizin bankanızdan maaş alacağım sözünü vermeniz” diyerek vatandaşları aydınlattı.

Ödemelerin yapılacağı dönemleri dile getiren Müezzinoğlu “Süreçte Mart, Nisan ve Mayıs ayları promosyon ödeme dönemi olarak belirlendi. Bu aylarda bütün emeklilerimiz promosyon ödemelerini alacak” şeklinde konuştu.

Buna göre 3 aylık zamanda toplam 11,5 milyon emekliye ödeme yapılması planlanıyor. Promosyonların bankalara maliyeti ise 4,850 milyar olarak hesaplandı.

Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu bir iyi haber daha verdi. Buna göre özel bankalar promosyon yarışında çıtayı yükselterek emeklilere bonus verme çalışmalarına başladı.

Böylelikle bankalar arasında daha fazla emekliyi bankalarına çekme yarışı, emeklinin işine yaradı. Mehmet Müezzinoğlu da bu duruma işaret ederek, “Bankalar bu yarışta rekabetçi ortamda en fazla maaşı kendi bünyelerine çekmek için çalışacak. Bu durumda emeklimiz kazanacak. İlerleyen günlerde bankaların bonuslarla ilgili açılama yapmasını bekliyoruz. Bizler bakanlık olarak sadece alt limiti belirledik. Bankalar bu rakamın daha fazlasını verme hakkına da sahip” şeklinde konuştu. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.