Ana SayfaSigortaDepreme Karşı Sigortasız Konutların Sayısı Artıyor

Depreme Karşı Sigortasız Konutların Sayısı Artıyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Deprem bölgesinde bulunan konutların yüzde 44’lük bir kısmında deprem sigortası bulunuyor. Yapılan değerlendirmelerin ardından ülke genelinde bulunan evlerin yarısından fazlasının sigortasının bulunmadığı öğrenildi. 

Deprem kuşağının içerisinde bulunan Türkiye son zamanlarda yaşanan deprem haberleri ile tekrar gündeme gelmeye başladı. Bunun ardından daha önceki dönemlerde depremin yıkıcı etkilerinin yaşandığı ve binlerce insanın depremlerin ardından hayatını kaybettiği düşünüldüğü zaman bu konuda hükümet tarafından can ve mal kaybını en aza indirmek amacıyla deprem sigortaları zorunlu hale getirilmişti. Ancak yapılan istatistikler sonrasında 10 konut arasından sadece 4 konutta zorunlu deprem sigortasının bulunduğu belirlendi. 

Yapılan değerlendirmelerin ardından yetkililer tarafından yapılan açıklamalar üzerine zorunlu trafik sigortası oranlarının beklenilen düzeyde olmadığı öğrenildi. Doğal Afet Sigortaları kurumu tarafından yapılan açıklamalar bu konuyu bir kez daha gözler önüne sermiş oldu. Türkiye genelinde deprem sigortası bulunan konut sayısının yüzde 44 oranında olduğu öğrenildi. Bölgelere göre sigorta oranları incelendiği zaman ise en yüksek sigorta oranının yüzde 54 seviyelerinde Marmara Bölgesinde gerçekleşmiş olduğu öğrenildi. Daha sonra yüzde 43 oranı ile İç Anadolu Bölgesi gelirken yüzde 41 oranı ile Ege bölgesi takip ediyor. Yüzde 37 oranı ile Akdeniz’in ardından, yüzde 36 Karadeniz Bölgesi geliyor. En düşük oranın ise yüzde 31 ile Doğu Anadolu Bölgesinde yaşandığı tespit edildi. 

Türkiye’nin deprem kuşağında olan bir bölge olduğuna dikkat çekerek yaşanabilecek yıkıcı zararların etkilerini en aza indirmek için deprem sigortalarının mutlaka yaptırılması gerektiği belirtildi. Yapılan sigorta poliçeleri için toplam 173 milyon lira ödeme yapıldığı açıklandı. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.