Ana SayfaEkonomiMoody’s Belçika ve Lüksemburg Kredi Notunu Açıkladı

Moody’s Belçika ve Lüksemburg Kredi Notunu Açıkladı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu tarafından açıklanan notlar ülkeler için oldukça önemli görülüyor. Ülkenin ekonomik duruşu ve seviyesinin derecelendirme kuruluşu tarafından nasıl görüldüğü ülkede yatırım yapmayı düşünen yerli ve yabancı yatırımcılar açısından bir ön izleme oluşmasını sağlıyor. Moody’s tarafından yapılan son açıklamada Belçika ve Lüksemburg’ un kredi not seviyeleri belirtildi.

Belçika’da Görünüm Durağan

Yapılan yazılı açıklamaya göre Belçika’nın kredi notunun ‘’Aa3’’ seviyesinde korunmaya alındığı ve görünümünün de durağan olduğu bilgisi elde edildi. Ülke ekonomisindeki istikrara ve çeşitliliğe dikkat çekilen açıklamada, Belçika’da düzenleyici parasal ve kamu finansmanı ile ilgili kurumların etkisinin yoğun olduğu ve dengeyi sağladıkları vurgulandı.

Avro Bölgesinde 6. Sırada

445 milyar dolarlık ekonomisi olan Belçika’nın Avro Bölgesinde 6. Sırada yer aldığının belirtildiği açıklamada, ülkede her geçen gün borç seviyesinin yükseldiği ve bu seviyenin geçen yıl ki gayrisafi yurt içi hasılanın yüzde 107’si oranında olduğu belirtildi.

Moodys tarafından yapılan açıklamada Belçika’nın şu an için kredi notunu koruduğunu ancak ülkenin kamu borcunun beklentilerin üzerinde artmaya devam etmesi durumunda kredi notunun düşürüleceğinin gündeme gelebileceği belirtildi.

Lüksemburg Dış Şoklara Karşı Korunuyor

Lüksemburg hakkında da açıklamada bulunan Moodys kredi notunun en yüksek seviye olan ‘’Aaa’’ seviyesinde korunduğunu, görünümünün ise durağan olduğunu belirtti. Açıklamada ülke ekonomisinin direncinin güçlü büyümesine yansıdığının altı çizilirken ekonomik görünüm açısından diğer avro bölgesi ülkelerinin üzerinde olduğu vurgulandı.

Açıklamada en dikkat çekici konulardan biri ise ülke ekonomisinin etkili finansal düzenlemeleri, şeffaf kurumları ve güçlü yönetimi sayesinde 10 yıllık süreçte dış şoklara karşı ülke ekonomisinin korunduğunun belirtilmesi oldu.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.