Ana SayfaEkonomiAKB’dan, Özbekistan’a 573 Milyon Dolarlık Kredi Desteği

AKB’dan, Özbekistan’a 573 Milyon Dolarlık Kredi Desteği

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Özbekistan 2,6 Milyarlık Kredi Desteği Sözü Aldı

Asya Kalkınma Bankası ile Özbekistan temasa geçti. Özbekistan’ın ekonomik değerini yükseltmek ve ülkedeki alt yapıyı geliştirmek için kredi desteği isteyen Özbekistan, Asya Kalkınma Bankası’ndan 2 milyar 600 milyonluk kredi talep etti.

Bu kapsamda Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev’la temasa geçen Asya Kalkınma Bankası Başkanı konuyu masaya yatırdı.

Görüşmeler kapsamında ortak projelerinde yapılacağı öğrenildi. Asya Kalkınma Bankası, Özbekistan’a verilmek üzere belirlenen kredi desteğini kısa bir süre sonra hayata geçeceği bildirildi.

Görüşmeler sonrasında Özbekistan Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisi açıklama yaptı. Açıklamada Özbekistan’ın gelişimi adına Asya Kalkınma Bankasıyla işbirliğine gidileceği kaydedildi. Bu kapsamdaki gelişmelerden Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev’un memnun olduğu ifade edilirken, söz konusu bankanın ülkeye verdiği desteğin her geçen gün arttığına da işaret edildi.

Asya Kalkınma Bankası Başkanıyla Cumhurbaşkanı Mirziyoyev arasında geçen görüşmede, 2017 ile 2019 yılları arasında üretilmesi hedeflenen projeler detaylı olarak incelendi. Bu projelerin üretilmesi aşamasında ihtiyaç duyulan kredi desteği sözünü alan Özbekistan, ülkedeki vatandaşların yaşam standartlarını yükseltmeye yönelikte planlar yaptığını Banka Başkanına iletti.

Özbekistan Cumhurbaşkanı görüşmede özellikle tarımda makineleşme, girişimcilere kredi desteği ve köylerdeki hayatı ele aldı. Bunların yanı sıra ülkenin orta vadeli hedefleri arasında ulaşım sektöründe ve enerji alanında yeni yatırımların yapılacağını da bildirdi.

Görüşme sonrasında Asya Kalkınma Bankası Başkanı, oldukça faydalı bir görüşme gerçekleştirildiğini söyledi. Özbekistan Cumhurbaşkanına teşekkür eden Takehiko Nakao, ülke ile işbirliğine her zaman açık olduklarının sinyalini verdi. Özbekistan’a sağlanması planlanan kredi miktarını ise 2,6 milyar dolar olarak açıkladı.

Görüşmeler neticesinde Asya Kalkınma Bankasıyla Özbekistan arasında bazı anlaşmalar da imzalandı. İmzaları atılan anlaşmaların 573 milyon dolar tutarında krediyi kapsadığı öğrenildi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.